Український борець греко-римського стилю, дворазовий чемпіон світу і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк очолить спортивний організаційний комітет з питань підготовки і участі національних збірних команд в Олімпійських іграх-2020 в Токіо.
Беленюк сам висунув свою кандидатуру. Його ініціативу підтримали 292 деаутата.
"Влада повинна зробити все необхідне для забезпечення ефективної підготовки національних збірних команд України для виступу на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Японії.
Я сам буду представляти нашу країну на цих змаганнях. Нашим спортсменам необхідно забезпечити всі необхідні умови для тренувань та зборів, в тому числі за кордоном. Не повинно бути жодних зволікань з вирішенням організаційно-фінансових питань. Це має бути одним із перших пріоритетів для нашої країни.
Я переконаний, що вже зараз нам потрібно вирішувати питання створення спортивного оргкомітету з питань підготовки і участі національних збірних команд в Олімпійських іграх. Я звернувся до президента України Володимира Зеленського з ініціативою очолити цей комітет", - заявив Беленюк.
"Бути спортсменом-депутатом - це коли ти встигаєш потренуватися в двогодинну перерву між ранковою та вечірньою частинами пленарного засідання Верховної Ради України", - написав Беленюк у facebook.

Як повідомляв Знай.ua, Жан Беленюк став триразовим чемпіоном Європи, завоювавши золоту медаль в Бухаресті.

Як раніше писав Знай.ua, Беленюк спростував чутки про вихід зі "Слуги народу".