Спостерігаючи за їздою професійних райдерів, новачки можуть подумати, що освоїти вейкбординг дуже легко. Але перше враження оманливе. Цей вид спорту досить складний і потребує неабиякої витримки і наполегливості.

Олександр Педан, зірка "Comedy Club", шоу "Підйом" та блогу "Педан може - любитель екстриму, який колиись заманив старого друга Притулу на гірські вершини і той запам'ятав це на все життя. Дуже любить спорт і залучає до цього всю сім'ю:

"У 2018 я піднявся на Монблан, висота якої 4810 метрів. А в цьому році хотів би побити власний рекорд і здійснити сходження на п'ять або, можливо, навіть шість тисяч метрів. Підніматися на такі вершини хоча б раз у рік було б ідеально!", - Педан зізнався.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Сергій Притула ж навпаки - не прихильник гострих відчуттів і екстриму, тому про вейкбординг йому годі і мріяти. Останнім часом Притула почав зніматися у багатьох проектах, наприклад: "Вар'яти" (його власний), "Хто зверху?", "Нові лідери" і "Діти проти зірок". Тому бажання в нього тільки одне:

"Знайти більше часу на родину!".

Плюси та мінуси катерного вейкбордингу потрібно знати новачку перед навчанням. "Свій в дошку" - перший канал в російськомовному YOUTUBE про екстремальні види спорту на дошці: вейкбординг, серфінг, сноубордінг, скейтбординг і інші.

Найпростішим трюкам можна навчити навіть в басейні з допомогою лебідки. Майже кожна фігура починається з зарізання - маневру, при якому людина переносить вагу на один край дошки, різко змінюючи напрямок руху. Освоївши зарізання, не так вже й складно зробити, наприклад, рейлі - фігуру, при виконанні якої дошка малює на воді букву S. Стрибки даються важче.

Щоб займатися вейкбордом, не обов'язково жити на березі океану, тому з часом любителі вейка відійшли від розслабленого серферского стилю, народженого на гавайських і австралійських пляжах. Вейк став трохи більш дорогим і екстремальним аналогом скейтборду, перейнявши урбанізм останнього. Вейкбордисти часто катаються на річках великих міст

Нагадаємо, що в мережі набирає популярність ролик з ефектним трюком дівчини на вейкборді.

Раніше повідомлялося, що екстремали прокотилися на вейкахпо калюжах.

Також портал Знай.ua писав, як врятуватися від спеки і отримати спортивне тіло: вейкбординг стає фаворитом для українців.