Чемпіон світу за версіями WBC, IBF у напівважкій вазі Артур Бетербієв (15-0, 15 КО) розповів, що хотів провести бій проти екс-абсолютного чемпіона світу у важкій вазі Олександра Усика (16-0, 12 КО).

За словами Бетербієва, він був готовий піднятися у вагу Усика, коли українець виступав у першій важкій вазі.

Олександр Усик, Getty Images
Олександр Усик, Getty Images

"Якщо ви повірите мені на слово, коли Усик ще був абсолютним чемпіоном і побив Тоні Беллью, я запропонував Едді, разом з яким я провів один бій до підписання контракту Top Rank, організувати з ним бій. Навіть написав йому: "Якщо ти гарантуєш мені бій з Усиком в його вазі, я до нього піднімуся, за звання абсолютного чемпіона, я підписую контракт з тобою". Але Едді не дав мені таких гарантій. І тоді я підписав угоду з Top Rank", - розповів Бетербієв в інтерв'ю виданню Спорт-Експрес.

Нагадаємо, Артур Бетербієв (15-0, 15 КО) достроково переміг Олександра Гвоздика та забрав його титул. Бетербієв став чемпіоном WBC і IBF у напівважкій вазі.

Це перша поразка українця на професійному рингу.

Бій був дуже напруженим і конкурентним, але росіянин виявився витривалішими і сильнішим.

Артур Бетербієв достроково переміг Олександра Гвоздика і об'єднав титули
Артур Бетербієв достроково переміг Олександра Гвоздика і об'єднав титули

Бетербієв активно почав бій, з перших раундів став "тиснути", йти вперед, але Гвоздик чудово рухався на ногах, і пробивав двійки, а суперник активно захищався. У кінцівці раунду Бетербієв кинув Гвоздика на канвас, і рефері відрахував йому нокдаун. У перерві між раундами він скасував своє рішення, про що повідомив усім трьом суддям.

У другому раунді боксери працювали на дальній дистанції, Бетербієв був активніше, але Гвоздик також багато пробивав.

Бій Гвоздик - Бетербієв відбувся 18 жовтня у Філадельфії
Бій Гвоздик - Бетербієв відбувся 18 жовтня у Філадельфії

У третьому раунді Гвоздик намагався тримати суперника на довгій дистанції, як вказував його тренер Тедді Атлас, кружляв навколо Бетербієва, який пропустив декілька сильних ударів в голову.

Четвертий раунд українець почав активно, але в кінцівці суперник затиснув його біля канатів, атакуючи на ближній дистанції.

У п'ятому раунді Олександр взяв центр рингу, але багато пропустив.

Шостий раунд був дуже "близьким" і напруженим. Боксери багато пробивали назустріч. Перед самим гонгом Гвоздик знову опинився на канвасі, але не через пропущений удар. Обидва боксери били жорстко та акцентовано.

Сьомий раунд забрав Бетербієв, восьмий раунд - за українцем. Рівний і конкурентний бій.

Дев'ятий раунд був дуже важким для українця, він багато пропускав, намагався рятуватися у клінчах. Він повністю виснажений.

У десятому раунді Гвоздик дуже багато пропустив, побував у трьох нокдаунах і рефері зупинив бій.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, скільки заробив Гвоздик за бій з Бетербієвим.