18-річна легкоатлетка Ярослава Магучих, чемпіонка юнацьких Олімпійських ігор, чемпіонка Європи U18 і U20, визнана найкращою молодою спортсменкою Європи за версією Європейських олімпійських комітетів.

Переможець був названий на Генеральній асамблеї ЄОК.

Ярослава Магучих
Ярослава Магучих

Нагадаємо, Ярослава Магучих завоювала срібло в стрибках у висоту на дебютному для себе чемпіонаті світу в Досі (Катар).

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images
Магучих посіла друге місце з особистим рекордом 2,04 метра. Вона двічі оновлювала особистий рекорд і новий світовий рекорд серед спортсменок U-20 (до 20 років).
Після змагань спортсменка розповіла, як йшла до особистого рекорду.
"Звичайно, я припиняю свої змагання після того, як встановила особистий рекорд, тому на 2,02 м я могла б нормально зупинитися, але я подивилася на свого тренера (Степанову Тетяну) і сказала, що хочу продовжити. Вона бачила, що я хочу продовжувати, і тому дозволила мені.
У цей момент у мене був великий приплив адреналіну, і я хотіла взяти наступну висоту. Після першої невдачі на планці 2,04 м, я подумала: "Я можу взяти цю висоту". Але після того, як зробила це, не була впевнена, що зможу подолати 2,06 м. Напевно, це було б занадто і мій тренер поділяв цю думку. Саме тому я завершила виступ після третьої спроби на висоті 2,04 м.

Ярослава Магучих, Getty Images
Ярослава Магучих, Getty Images

Я очікувала хорошого виступу, адже приїхала на ЧС добре підготовленою. Але в те, що візьму висоту 2,04 м я перед турніром не вірила", - передає слова Магучих прес-служба IAAF.