У мережі оприлюднили переписку, яка підтверджує, що Росія підкупила членів ради ФІФА, щоб отримати право приймати ЧС-2018.

Про це повідомляє The Insider з посиланням на телеграм-канал Black Mirror.

Джерело опубліковало лист заступника гендиректора оргкомітету "Росія-2018" Олександра Джорджадзе, датований 15 березня 2010 року, де міститься досьє на кожного члена виконкому ФІФА.

Файл включав досьє на всіх чиновників ФІФА та можливі методи впливу на них, щоб отримати голоси.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Так, в опублікованих документах зазначається, що голос Франца Беккенбауера можна отримати за "щедру винагороду консультаційних послуг" його радника. В іншому документі була вказана сума у розмірі 3 млн євро плюс ще 1,5 млн в разі перемоги. На Мішеля Платіні можна чинити "вплив через великих комерційних партнерів УЄФА".

Згідно досьє, кіпріот Маріос Лефкарітіс "схильний погодитися віддати свій голос за 1-1,5 млн євро", Вораві Макуді з Таїланду також готовий погодитися на фінансову винагороду, а серед варіантів впливу на британця Джеффа Томпсона називалися "цінні подарунки дружині".

В іншому листі говорилося, що "необхідно встановити контакт з довіреними особами членів виконкому, а також визначити в російській бізнес-еліті осіб, чиї комерційні інтереси перетинаються з інтересами членів виконкому, так як деякі з них є великими бізнесменами".

Нагадаємо, Росія отримала право провести ЧС-2018 за підсумками голосування 2 грудня 2010 року в Цюріху, здобувши перемогу в другому турі.

Як писав портал Знай.uа, збірна України перемогла Португалію і достроково вийшла до Євро-2020.