Перша ракетка України і четверта ракетка світу Еліна Світоліна вийшла в півфінал Підсумкового турніру WTA, який проходить в Шеньчхэне, Китай.

У другому турі українка переграла румунку Симону Халеп у двох сетах з рахунком 7:5, 6:3.

Відзначимо, що цього року призовий фонд турніру становить рекордні $14 млн. (раніше було $7 млн.).
Тенісистка, якій вдасться виграти Підсумковий чемпіонат, не програвши жодного матчу, заробить $4,75 млн.
Як пише Сектор, Світоліна, у разі перемоги на турнірі, отримає від $4,115 до $4,725 млн. Все залежить від того, скільки матчів у групі вона виграє. На даний момент Світоліна заробила $995 тис. Якщо виграє всі три матчі, отримає $1,3 млн.

Після матчу з Халеп Світоліна прокоментувала свою перемогу.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"У цьому матчі потрібно було надзвичайно багато фізичних сил. Ми обидві діставали багато м'ячів і витрачали багато енергії на корті. Сьогодні я відіграла дуже стабільно, дуже добре діяла в захисті і цим я дуже задоволена.

Коли я приїхала у Шеньчжень, то чекала наполегливих матчів. Намагалася залишатися дуже зібраною перед стартом кожного матчу. Сподіваюся, я зможу утримати цей рівень і далі, і здорово відіграти свій наступний матч", - сказала Світоліна.

Таким чином, Світоліна достроково вийшла у півфінал Підсумкового турніру. Останній матч групової стадії Світоліна проведе в п'ятницю, 1 листопада, проти 19-річної канадки Бьянкі Андреєску.

Нагадаємо, в першому матчі турніру Світоліна перемогла чеську тенісистку Кароліну Плішкову в двох сетах з рахунком 7:6 (12), 6:4.

Зазначимо, що це вже четверта перемога Світоліної над Плішковою.

Як раніше повідомляв Знай.ua, напередодні старту Світоліної на Турнірі, тренер українки Ендрю Беттлс розповів про її підготовку та психологічний стан.