Екс-головний тренер збірної України і київського "Динамо" Олег Блохін відзначає сьогодні день народження. Блохіну виповнилося 67 років.

На честь цього офіційний сайт "Динамо" згадує найкращі цитати легендарного тренера:

"На стадіоні десятки тисяч, і кожен із них краще сусіда розбирається у футболі. Футбол - дуже складна річ. Потрібно не лише вибрати одинадцять найкращих, потрібно ще й уміти управляти всім колективом. Це складна робота!".

"Зараз у багатьох наших молодих футболістів інше сприйняття дійсності. Відзначився, буває, хлопець одного разу, і в нього вже голова йде обертом, він пишається собою так, ніби забив "золотий" гол. Ні більше, ні менше...".

"Я вважаю так: якщо ти людина, яка себе поважає, і тебе найняли на роботу - ти повинен цю саму роботу на совість виконувати. Не впорався - звільнили. Усе просто".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якщо почитати різні інтерв'ю, то можна побачити, що багато хто незадоволений моїми методами. Як правило, ті, хто грають, - завжди задоволені. Ті, хто ні, - починають мутити воду, розповідати всяке".

"Ні про що не шкодую, але є моменти, які б змінив, якби в мене був другий шанс".

Олег Блохін, fcdynamo.kiev.ua
Олег Блохін, fcdynamo.kiev.ua

"Іноді треба струсити гравців. І в перерві теж. Але це треба відчувати, коли і як себе вести. Фергюсон узагалі в Бекхема бутсою жбурляв".

"У футболістів є певний час, коли вони повинні працювати. Мене не цікавить, що вони роблять вечорами, куди ходять. Але в цей час вони повинні бути в нормальному стані. Це закон. Подобається тобі тренер чи ні".

"З дітьми потрібно працювати не за шаблоном. Індивідуальності прорвуться, індивідууми повинні бути. Я не повірю, що, припустимо, з тисячі хлопців не можна знайти 2-3 людини. Просто не заганяйте в рамки. Мене теж намагалися загнати в рамки. Намагалися! Той же Васильович. Моє було моє. Я так бачив. І як мене ні заганяли, я все одно бачив так".

"Майбутнє молодих хлопців залежить від самих футболістів і від їхнього ставлення до справи. Для багатьох матеріальні блага є важливішими за саму професію. Подивіться на Європу. Той же Руні отримує величезні гроші, але це не заважає йому битися в кожному матчі. Або ті ж Зідан і Бекхем".

"Я не вмію тренувати 30 осіб. За цих умов відразу починаються питання: чому я не граю? Починається весь цей "сир-бор"... Особливо, з іноземцями".

"Наш вид спорту не прощає недбалого ставлення. У грі важливий фарт, але його без копіткої роботи не буває".

Олег Блохін, fcdynamo.kiev.ua
Олег Блохін, fcdynamo.kiev.ua

"Зараз між футболістами і простими вболівальниками ціла прірва, немов живуть у різних світах. Ми ж жили в простих квартирах, їздили на звичайних автомобілях, ну, сувенір з-за кордону привезеш - уся різниця. Простіше жилося, сердечніше".

"Штучно зірку створити просто. Зараз у "Динамо" грають свої вихованці. Іноземні футболісти покинули команду - і молодим хлопцям надали шанс. Потрібно їм скористатися".

"Уболівальник звик до того, що київське «Динамо» має знаходитися зверху. Уболівальник звик, щоб, навіть програючи, команда билася до останнього, щоб вона показувала гру. Команда може програти, але якщо на футбольному полі буде безвольність, київський уболівальник не пробачить. Ось цього я вимагаю від гравців. Команда може програти, але вона повинна битися! Вона повинна віддаватися на футбольному полі".

"Справедлива критика дає привід тренеру і просто людині проаналізувати і задуматися, що може бути не так. Те ж саме може відбуватися в моєму діалозі з помічниками. Вони можуть не погоджуватися зі мною, а я з ними, але ми приходимо до якогось спільного рішення".

"Неправильно, коли фахівці на певному каналі хвалять тільки одну команду, до якої мають якесь відношення, дають необ'єктивні оцінки".

"Я вважаю, що нам потрібно змінювати менталітет. Адже ми хочемо жити в цивілізованій країні, ми прагнемо в Європу. Потрібно покращувати якість, об'єктивність преси. Ми повинні створювати імідж".

Олег Блохін, dynamomania.com
Олег Блохін, dynamomania.com

"Навіть якщо я не буду працювати в київському "Динамо", думаю, у мене все одно залишаться приємні і дружні відносини з сім'єю Суркісів".

"Довіра не може бути безмежною. Тут фігурують не тільки Суркіс, як президент, і Блохін, як тренер, а також усі вболівальники, які переживають за команду, преса, яка об'єктивно або не дуже оцінює ситуацію".

"Криза? У нас її і не було. Я думаю, навколо "Динамо" спеціально створюється атмосфера, про яку потім кажуть, як про кризову".

"Якщо вболівальники приходять лише тому, що чекають, що ми заб'ємо дев'ять м'ячів, напевно, це неправильно. Команду потрібно підтримувати, коли дійсно важко. Справжні вболівальники повинні приходити і підтримувати".

Як писав портал Знай.uа, "Динамо" обіграло "Шахтар" у Кубку України з рахунком 2:1.