Півзахисник донецького "Шахтаря" Тайсон прокоментував расистський скандал на матчі з "Динамо", який відбувся 10 листопада в Харкові.
У другому таймі арбітр зупинив матч через расистські вигуки вболівальників "Динамо" на адресу гравців "Шахтаря". Тайсон після цього вирушив до фанатської трибуни "біло-синіх" і показав їм середній палець, та відправив м'яч у фан-сектор. Після цього суддя вилучив футболіста.
Тайсон показав уболівальникам середній палець після їх расистських вигуків
Тайсон показав уболівальникам середній палець після їх расистських вигуків
Тайсон навіть розплакався.
Дружина Тайсона Габріела Матіас підтримала чоловіка, і висловила свою думку з цього приводу.
"Ми вчимося бути сильними! Ми рано зрозуміли, що нам потрібно боротися в 2-3 рази більше, ми навчилися чинити опір і боротися за себе! І ти - воїн з народження. Боротьба триває... Ми сильні!", - написала Габріела в Instagram.
Як писав Знай.uа, Тайсон вважає, що вчинив правильно, і заявив, що футболу потрібно більше поваги.

Арбітр зупинив матч через расистські вигуки вболівальників "Динамо"
Арбітр зупинив матч через расистські вигуки вболівальників "Динамо"

"Я люблю свою расу, я борюся за колір, все, що я роблю, для нас, для любові… Я ніколи не заткнусь перед обличчям такого нелюдського і підлого вчинку! Мої сльози були від обурення, зречення і безпорадності, безпорадності, що я нічого не міг зробити в той момент! Але нас навчили бути сильними і боротися! Боріться за наші права і за рівність!
Моя роль - битися, бити себе в груди, піднімати голову і продовжувати боротися завжди! В расистському суспільстві недостатньо бути не расистом, ми повинні бути антирасистами! Футболу потрібно більше поваги, світу потрібно більше поваги! Дякую всім за підтримку в повідомленнях! Ні расизму", - написав Тайсон в Instagram.
Як раніше писав Знай.uа, "Шахтар" мінімально обіграв "Динамо" у центральному матчі 14-го туру чемпіонату України - 1:0.
Таким чином, "Шахтар" взяв реванш за нещодавню поразку у Кубку України.
Шахтар - Динамо 1:0
Гол: Кривцов, 18.
Шахтар: Пятов - Додо, Кривцов, Матвієнко, Ізмаїлі - Степаненко, Маркос (Майкон, 90+6) - Тете (Болбат, 89), Коваленко, Тайсон - Мораєс (Дентіньо, 32).
Динамо: Бущан - Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко (Буяльський, 60) - Шепелєв (Гармаш, 65) - Караваєв, Шапаренко, Циганков, Вербич - Родрігес (Бесєдін, 62).
Попередження: Коваленко, Дентіньо, Додо - Попов, Шабанов, Родрігес, Миколенко.
Видалення: Тайсон, 81

Як повідомляв портал Знай.uа, арбітр зупинив матч "Шахтар" - "Динамо".