Головний тренер нашої збірної Андрій Шевченко потрапив у топ-10 найкращих в 2019 році за версією Міжнародної федерації футбольної історії та статистики. Рейтинг складали за допомогою голосування членів організації, що представляють 90 країн світу. Про це зазначається на сайті IFFHS.

Так, Шевченко заробив 41 бал і посів восьме місце в списку. Його результат у рейтингу найкращий для України, попередній належав екснаставникові збірної Олегу Блохіну, який у 2005 році набрав 28 балів.

Лідером з 112 балами став наставник Португалії Фернанду Сантуш. Відразу за португальцем йде тренер збірної Бразилії Тіт (102 бали), а потім наставник збірної Бельгії Роберто Мартінес (97).

Андрій Шевченко, ФФУ
Андрій Шевченко, ФФУ

Четвертого місця удостоїли (87) тріумфатора чемпіонату світу-2018, тренера збірної Франції Дідьє Дешама. П'ятірку найкращих замкнув (61) спеціаліст Джамель Бельмаді, який разом зі збірною Алжиру переміг у цьому році на Кубку Африканських націй.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Далі йдуть: 6 - Саутгейт (Англія, 45); 7 - Роберто Манчіні (Італія, 42); 8 - Андрій Шевченко (Україна, 41); 9 - Рікардо Гарека (Перу, 22); 10 - Ніколя Дюпюї (Мадагаскар) і Фелікс Санчес (Катар) – 11 балів в обох.

Також додамо, що 19-е місце зайняв ще один українець Олександр Петраков, який з юніорською збірною України виграв чемпіонат світу U-20.

Нагадаємо, ексфорвард "Шахтаря" оцінив гру збірної України у відборі Євро-2020.

Як повідомляв портал Знай.uа, букмекери назвали фаворитів Євро-2020 і оцінили шанси України.

Також портал Знай.uа писав, що УЄФА визначився з командами Євро-2020, Україна забила місце в першому кошику.