Шестиразова чемпіонка світу та 8-кратна чемпіонка Європи з фехтування, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан вчетверте за кар'єру визнана найкращою шаблісткою світу.

Це звання Харлан присвоїла Міжнародна федерація фехтування (FIE) на щорічному конгресі в Лозанні, де відбулася церемонія нагородження переможців Кубка світу з фехтування 2019/20 років.

Харлан зайняла перше місце в рейтингу федерації.

Ольга Харлан визнана найкращою шаблісткою світу
Ольга Харлан визнана найкращою шаблісткою світу

Нагадаємо, у цьому сезоні Харлан також стала срібним призером етапу Кубка світу в Афінах, бронзовою на Гран-прі Каїра та переможницею чемпіонату Європи, світу та Гран-прі в Сеулі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як писав Знай.ua, Ольга Харлан завоювала бронзову медаль на етапі Кубка світу з фехтування в Орлеані (Франція).

У півфіналі Харлан програла француженці Манон Брюне з рахунком 14:15.
Брюне в свою чергу виграла фінал, обігравши росіянку Ольгу Нікітіну і завоювала золото.
Крім того, жіноча збірна України у складі складі Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Вороніної та Юлії Бакастовой завоювала командну бронзу.
В 1/16 фіналу українки зустрічалися з представницями Узбекистану і перемогли з рахунком 44:33. У протистоянні з японками українки перемогли також без проблем - 45:39.
У боротьбі за бронзу українкам протистояли угорки - 45:36.
Нагадаємо, у фіналі ЧС у Будапешті (Угорщина) Ольга Харлан у напруженій боротьбі перемогла представницю Росії Софію Велику з рахунком 15:14.