Чемпіон світу за версією IBF у легкій вазі Теофимо Лопес, який 14 грудня переміг Річарда Коммі і завоював титул IBF, проведе об'єднавчий бій проти чемпіона світу за версіями WBA, WBO і WBC в легкій вазі Василя Ломаченка (14-1, 10 КО).
Батько і тренер Лопеса - Теофимо Лопес-старший - впевнений у перемозі свого сина.
"Два роки тому я говорив, що ми плануємо знести голову Ломаченка, оскільки він брехливий чемпіон. Він ніколи не зустрічався з такими опонентами, як мій син. Ми дуже голодні. Ми індіанці, у наших жилах тече чиста індіанська кров. Ми покажемо Латинській Америці, що індіанці сильніше європейців.
В березні або квітні 2020 року ми покінчимо з Ломаченком. Ми зробимо це менш ніж за п'ять раундів. Я навчив сина стилю, який рідко використовують у боксі. Він залишається перед суперником, відбиває удари і використовує кулаки опонента для власної вигоди. Я бачив тільки одну людину, яка робила так само. Це Флойд Мейвезер.
Бог дав нам правильні бої. Після поєдинку з Ломаченком ми можемо битися у 140 фунтах. Після того, як ми переможемо Василя, Теофимо повинен стати першим номером світового "паунда". Ми зробимо це", - заявив Теофимо Лопес-старший.
Теофимо Лопес і Василь Ломаченко, boxingscene.com
Теофимо Лопес і Василь Ломаченко, boxingscene.com
"Звичайно, я хочу провести з ним об'єднання титулів. Зараз він чемпіон світу. Ласкаво просимо у мій клуб. Побачимося в квітні.
А що стосується його виступу, то мені складно щось говорити, тому як було всього два раунди. Я не зрозумів, що сталося. Але це бокс, тому ми його і любимо.
Він завжди був сильним. Він розумний боксер, але все залежить від суперника. У наступному році хочу об'єднати титули, а потім зустрітися з Джервонтою Девісом", - передає слова Ломаченко ESPN.
Бій Ломаченко - Лопес заплановано на квітень 2020 року. Це буде об'єднавчий поєдинок за пояси WBA, WBO, WBC і IBF у легкій вазі.
Глава Top Rank і промоутер Ломаченко Боб Арум заявив, що хоче провести поєдинок на головній арені "Медісон-сквер-гарден" в Нью-Йорку.

Бій Ломаченко - Лопес відбудеться у квітні 2020 року
Бій Ломаченко - Лопес відбудеться у квітні 2020 року

Як повідомляв портал Знай.ua, Василь Ломаченко втратив лідерство в рейтингу найкращих боксерів світу Р4Р.