Федерація футболу Албанії отримала покарання за поведінку своїх уболівальників на матчі 10-го туру відбору до чемпіонату Європи-2020, повідомляє AFP.
На матчі проти чемпіонів світу, французької збірної (0:2), місцеві вболівальники освистали гімн Франції. За це балканська федерація заплатить штраф у розмірі 5 тис. євро.
Крім того, матч почався із затримкою: спочатку організатори переплутали албанська гімн з гімном Андорри, а потім диктор стадіону вибачився перед вболівальниками збірної Вірменії.
Федерація футболу Франції за свої помилки була покарана штрафом в розмірі 20 твз. євро.

Як писав стало відомо, скільки київське "Динамо" отримає від УЄФА.

Київське "Динамо" програло в матчі з "Лугано" і вилетіло з Ліги Європи.
Стало відомо, скільки грошей заробив клуб від УЄФА:
  • 5 млн євро - за участь у кваліфікації Ліги чемпіонів
  • 2,92 млн євро - за участь в груповому етапі Ліги Європи
  • 570 тис. євро - за перемогу на груповому етапі
  • 760 тис. євро - за 4 нічиїх на груповому етапі
Також "Динамо" отримає додаткові виплати на основі клубного рейтингу УЄФА за останні 10 років (близько 3 млн. євро) і за маркетинговий пул.
Сума загальних доходів складе близько 12 млн. євро.

Нагадаємо, головний тренер кивеского "Динамо" Олексій Михайличенко прокоментував поразку в матчі з "Лугано" і виліт з Ліги Європи.

За словами тренера, його команда заслужила, щоб вийти з групи, але сама допустила багато помилок.
"Напевно, як і у всіх, величезне розчарування, тому що навіть по ходу європейського відрізка ми заслужили, щоб вийти з групи. На жаль, ми самі допустили величезну кількість помилок, яка не дозволило нам. Сьогоднішній матч нам це показав. Щоб перемагати, потрібно забивати.
Є лише один спосіб - працювати, працювати і працювати. Потрібно аналізувати, брати найкраще, відкидати найгірше і йти далі. Ще раз хочу попросити вибачення у вболівальників. Результат не той, на який заслуговувала команда по грі", - сказав Михайличенко.
Динамо - Лугано зіграли внічию 1:1, facebook.com/olympic.nsc
Динамо - Лугано зіграли внічию 1:1, facebook.com/olympic.nsc

Як писав Знай.ua, 12 грудня київське "Динамо" зіграло внічию зі швейцарським "Лугано" (1:1) в матчі останнього шостого туру групового етапу Ліги Європи.

"Динамо" потрібно було виграти цей матч, щоб вийти в плей-офф, але підопічні Олексія Михайличенка завершили матч внічию.
За підсумками групового етапу "Динамо" набрав 7 очок і посів третє місце в групі Ст. В плей-офф вийшли "Мальме" (11 очок) і "Копенгаген" (9 очок).
Відзначимо, що "Динамо" вдруге в історії виступів у ЛЕ не зуміла вийти в плей-офф турніру.
Дивіться відео голів та огляд матчу: