Національні спортивні федерації з олімпійських видів спорту звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського і спікера ВР Дмитра Разумкова, де заявили про загрозу зриву підготовки до Літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо.

Лист опубліковано на сайті Федерації легкої атлетики України.

Там йдеться про недостатнє фінансування, у зв'язку з чим спортсмени змушені скасовувати тренувальні збори.

Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо пройдуть з 24 липня по 9 серпня 2020 року, Getty Images

"Ми глибоко стурбовані ситуацією, що склалася з припиненням виділення коштів для фінансування діяльності Національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту. Саме зараз підготовка до Олімпійських ігор 2020 увійшла в завершальну стадію, у всіх видах спорту у розпалі боротьба за олімпійські ліцензії, а також за путівки на інші головні міжнародні змагання - чемпіонати світу та Європи. І від того, чи буде виділено заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів, в тому числі на головному старті чотириріччя - ХХХІІ літніх Олімпійських іграх в Токіо. У даній ситуації все це знаходиться під загрозою зриву.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Тому спортсменам доводиться скасовувати тренувальні збори, щоб уникнути зростання боргів. Припинення фінансування саме в цей період руйнує всі зусилля, які були витрачені на підготовку спортсменів до Олімпійських ігор протягом попередніх трьох з половиною років. Багаторічна праця тренерів, спортсменів, менеджменту може бути зруйнована моментально в той час, коли до досягнення поставлених цілей залишається зробити останні кроки. Ми не просимо у держави милостиню, не вимагаємо додаткових благ для наших видів спорту. Ми звертаємося до вас з єдиною метою - виконати в повному обсязі зобов'язання по фінансуванню згідно з договорами, які були укладені між федераціями і профільним Міністерством, яке уособлює собою державу", - йдеться в листі.

Як раніше писав Знай.ua, український борець греко-римського стилю, дворазовий чемпіон світу і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк розповів про результати зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським з питань підготовки до Олімпійських ігор-2020 в Токіо.

Як раніше писав портал Знай.ua, Беленюк очолив спортивний організаційний комітет з питань підготовки і участі національних збірних команд в Олімпійських іграх.