Заступник міністра культури, молоді та спорту Володимир Шумилін повідомив розмір призових за медалі на Олімпіаді-2020 в Токіо, пише XSPORT.
За словами Шумиліна, призові за олімпійські медалі будуть такими ж, як і на попередніх Іграх.
"Призові за Олімпійські ігри поки такими і залишаються. Я не прихильник міняти правила. Потрібно завершити цикл, а потім вже думати, що міняти. Ні, вони не збільшуються і не зменшуються", - розповів Шумилін.
На попередніх Олімпіадах в Пхенчхані, Ріо-де-Жанейро та Сочі сума призових за медалі була такою:
Золота медаль - $125 тис.
Срібна медаль - $80 тис.
Бронзова медаль - $55 тис.
Діаметр медалей - 85 міліметрів. Для виготовлення золотих медалей пішло 6 грамів золота для покриття срібла, срібні медалі виготовлені з чистого срібла, а для бронзових використовували червоний латунний сплав (95% - мідь, 5% - цинк).
Медаль літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо, Getty Images
Медаль літніх Олімпійських ігор-2020 в Токіо, Getty Images
Медалі виготовлені з перероблених мобільних телефонів і невеликих електронних пристроїв.
На медалях зображено символ Олімпіади - 5 сплетених кілець, офіційну назву ігор і грецьку богиню перемоги Ніку. Над їх дизайном працював Джунічі Каваніши.
Як писав Знай.ua, український борець греко-римського стилю, дворазовий чемпіон світу і депутат Верховної Ради від партії "Слуга народу" Жан Беленюк розповів про результати зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським з питань підготовки до Олімпійських ігор-2020 в Токіо.

Як писав портал Знай.ua, Японія готова на радикальні кроки заради Олімпіади-2020.