Третя ракетка світу швейцарець Роджер Федерер відповів на критику юної экоактивістки Грети Тунберг, пише France24.
Тунберг репостнула в Twitter запис з критикою Федерера, який підписав контракт з банком Credit Suisse, що інвестуює у видобуток корисних копалин.
Тунберг приєдналася до акції під тегом #rogerwakeupnow ("Роджер, прокинься прямо зараз"), мета якої - змусити тенісиста відмовитися від співпраці з організацією, що завдає шкоди навколишньому середовищу.

Credit Suisse вкладає гроші в компанії, які шукають нові родовища викопного палива. З 2016 року банк інвестував близько 57 мільярдів доларів.
Федерер відреагував на це, заявивши, що серйозно ставиться до проблеми зміни клімату. Тенісист пообіцяв вести діалог зі своїми спонсорами з таких важливих питань.
Крім того, Роджер пообіцяв пожертвувати гроші на боротьбу з лісовими пожежами в Австралії.

Як писав Знай.uа, 15 січня перед стартом Australian Open-2020 відбудеться благодійний вечір тенісу, в рамках якого всі зібрані кошти будуть спрямовані на допомогу по боротьбі з масштабними лісовими пожежами в Австралії, які вирують на континенті вже більше двох місяців.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Як повідомляють організатори, у виставкових матчах виступлять Рафаель Надаль, Роджер Федерер, Серена Вільямс, Наомі Осака, Каролін Возняцкі, Нік Кіріос і Стефанос Циципас.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Крім того, до збору коштів приєдналися ATP і WTA, багато тенісисти та їх вболівальники.

Також портал Знай.uа писав, що NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космосу.