Вперше в історії США трансгендерний спортсмен став кандидатом в олімпійську збірну.

У відбіркових турнірах США на Олімпійські ігри вперше взяв участь відкритий чоловік-трансгендер - 39-річний Кріс Мосьє.

Кріс займався дуатлону та тріатлоном і в 2015 році став першим трансгендерним атлетом в американській збірній в цих видах спорту. Він також був першим спортсменом-трансгендерів, якого підтримали Nike.

Щоб пробитися на Олімпійські ігри, він вирішив спробувати себе в спортивній ходьбі. Про свій досвід Кріс Мсьє розповів у себе в Instagram-акаунті.

Незважаючи на те, що освоювати новий для себе вид спорту Кріс почав лише в травні 2019 року, під час змагань на дистанції в 50 км йому спочатку навіть вдалося вирватися вперед.

"Оскільки в минулому році моєю головною метою була участь в Олімпійських іграх, я відчуваю себе надзвичайно успішним. Я почав тренуватися в новому виді спорту в травні 2019 року. У січні 2020 року я зайняв 12-е місце в рейтингу кращих чоловіків країни", - пише спортсмен.

Однак, під час гонки Мсьє отримав травму коліна і в підсумку посів 12 місце серед чоловіків.

Надалі атлет планує повернутися до дуатлону і поєднувати його зі спортивною ходьбою.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Зазначимо, що Кріс Мсьє почав свою спортивну кар'єру як жінка, а в 2010 році став чоловіком.

У 2016 році Кріс був обраний в якості першого відкрито трансгендерного спортсмена, який став героєм глянцю ESPN The Magazine, і він також став першим трансгендером, який взяв участь в рекламі Nike.

Нагадаємо, трансгендер стала обличчям відомого бренду

Як повідомляв портал Знай.ua, у США трансгендер вирвав перемогу на виборах у головного гомофоба

Також Знай.ua писав, обкладинку Playboy вперше прикрасила трансгендер