Друга ракетка світу сербський тенісист Новак Джокович восьмий раз в кар'єрі виграв Відкритий чемпіонат Австралії - Australian Open-2020.

У фіналі Джокович у напруженій боротьбі обіграв п'яту ракетку світу, австрійця Домініка Тіма з рахунком 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4. Вирішальний матч тривав чотири години.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Новак Джокович у фіналі обіграв Домініка Тіма, twitter.com/AustralianOpen
Новак Джокович у фіналі обіграв Домініка Тіма, twitter.com/AustralianOpen

Таким чином, Джокович захистив свій титул Australian Open і виграв цей титул восьмий раз в кар'єрі. Новак перемагав в Австралії у 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019 роках. Для Джоковича це 17-а перемога на турнірах Великого шолома. Його обходять тільки Надаль (19) і Федерер (20).

Тепер він стане першою ракеткою світу, змістивши з першого місця іспанця Рафаеля Надаля. А Домінік Тім, завдяки виходу у фінал в Мельбурні, стане четвертою ракеткою світу.

Як писав Знай.ua, Джокович розповів, чим би займався без тенісу.

За словами Джоковича, він би в будь-якому випадку займався би спортом, адже народився у спортивній сім'ї.

"Швидше за все, я б все одно займався спортом, адже у мене спортивна сім'я. Я ріс в горах, раніше багато катався на лижах. Мій батько був професійним лижником. Велика частина сім'ї була професійними лижниками. Так що можу припустити, що я б зараз був на схилах у Європі", - передає слова Джоковича прес-центр Australian Open.

Як повідомляв портал Знай.ua, Роджер Федерер заплатить величезний штраф за поведінку на Australian Open.