Старший сержант Національної Гвардії України Віталій Марків, засуджений італійським судом на 24 роки ув'язнення у зв'язку зі звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андреа Ракеллі під час бойових дій на Донбасі, передав листа представникам української влади, у якому військовий дякує усім тим, хто підтримав його.

"Дорогі Українці! Хочу висловити величезну подяку за вашу підтримку! Я обов'язково вистою і ми переможемо!" - пише Марків у повідомленні, яке він вручив Антону Геращенку, якого надіслав до ув'язненого бійця сам міністр Арсен Аваков.

Як відзвітував Аваков, Геращенко проінформував Марківа про всі ті величезні зусилля, яких докладає українська сторона для звільнення бійця. Так, представник МВС наголосив, що президент Володимир Зеленський навіть обговорював проблему Марківа з Папою Римським Франциском.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ув'язненому майже на чверть століття українському бійцю, який стверджує про свою невинуватість, імовірно, не лишалося нічого іншого, окрім як передати можновладцям, яким він так зобов'язаний, листа з найщирішими вдячностями.

Нагадаємо, раніше суд Італії виніс суворе рішення у справі нацгвардійця Марківа: такого не очікував ніхто.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Марків звернувся до бабусі з в'язниці: "Мене не зламати, і ви обов'язково побачите правнуків".

Також "Знай.ua" писав, що одіозний Ярош запропонував помститися італійцям за Марківа: упакувати і засудити на довічне.