Капітани чоловічої й жіночої команд англійського футбольного клубу "Вотфорд" Трой Діні та Гелен Ворд стали покровителями ЛГБТ-спільноти фанатів клубу "Горді шершні" (Proud Hornets).

Своє рішення капітани прийняли на підтримку мжнародного Місяця футболу проти гомофобії. Про це йдеться на сайті "Вотфорду".

"Маю приємність стати покровителем "Гордих шершнів" і бути союзником усіх наших фанів із ЛГБТ-спільноти. Для мене це показує, що наш клуб укотре задає приклад своєю діяльністю у сфері рівності та різноманіття, і для мене було честю бути запрошеним стати покровителем", - — сказав Діні.
Своєю чергою, Гелен Ворд наголосила, що "важливо продовжувати бути єдиним клубом і спільно протидіяти будь-якій формі дискримінації".

Зазначимо, що "Шершні" — це неофіційна назва футбольного клубу "Вотфорд". А фанатську групу "Горді шершні" було засновано в грудні 2018 року. Метою групи є створення дружнього й доброзичливого середовища для прихильників "Вотфорду", які належать до ЛГБТ-спільноти. "Горді шершні" протидіють гомофобії та іншим формам дискримінації.

Міжнародна ініціатива "Футбол проти гомофобії" бореться з дискримінацією на ґрунті сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності у всіх футбольних сферах. Із 2010 року кожного лютого організація проводить тематичний місяць, під час якого звертається з проханням до футбольних клубів, асоціацій та фанатів спорту підтримати їхню діяльність.