Український плавець, срібний призер Олімпіади в Сіднеї, чемпіон світу та Європи з плавання Денис Силантьєв висловився про заворушення в Нових Санжарах через евакуйованих з Китаю українців.

Запис Дениса Силантьєва в facebook
Запис Дениса Силантьєва в facebook

"Те, що ми спостерігаємо сьогодні ситуацію з українцями, які прилетіли з Китаю і повинні пройти необхідний карантинний період, щоб уникнути ризиків, пов'язаних з розповсюдженням вірусу, а в цей час у різних містах західної України жителі страйкують і не хочуть приймати співвітчизників, це результат тієї глобальної збоченої політики режиму Порошенка, коли красиві гасла, кричалки, хороводи на тему "єдності, злуки та унітарності", розбиваються об скелі реальної дійсності. Коли протягом п'яти років правління Петра Олексійовича досить агресивно велася компанія протиставлення одних українців на інших.

Масові протести на Західній Україні - показник жахливої роз'єднаності в нашій країні. Це тотальна недовіра, бажання відсторонитися від загроз і брак єдності.

Для нової влади дуже важливо розуміти, чому люди її обрали і довірилися новообраному президенту. Тому, що це була надія на інше життя, в якому не буде місця расприям і постійному підігріванню конфліктів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пора перестати ділити наших громадян за мовою, вірою, політичної позицією. Люди хочуть відчувати, що вони живуть в єдиній країні. А для цього потрібні конкретні дії, рішучість і сміливість, інакше цей "гниючий коронавірус", який в нашій країні триває шостий рік, не здолати", - написав Силантьєв.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.ua, озвірілі мітингувальники атакували автобуси з українцями в Санжарах, санаторій обіцяють спалити.

Як повідомляв портал Знай.ua, бійня в Нових Санжарах вивела з себе добряка Комарова - "Хочеться прокинуться..."