Як відомо, в Україну вже прилетіли на карантин евакуйовані з китайського Уханя. Однак, повернулися додому далеко не всі. Українка Анастасія Зінченко не евакуювалася через те, що не змогла забрати собаку: дівчині не вдалося знайти ветеринарну клініку в Ухані для оформлення необхідного пакета документів на песика Мішу.

Проте відомий український футбольний клуб "Шахтар" заявив, що готовий надати свій літак, щоб забрати її додому. Літак вилетить, як тільки будуть улагоджені всі адміністративні питання. Процес йде під особистим контролем президента Володимира Зеленського.

Анастасія Зінченко / Фото: Instagram nastyazinchenko_

Футбольний клуб "Шахтар" готується до відправлення свого літака в Китай за рештою там українцями. Про це повідомив генеральний директор клубу Сергій Палкін.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зараз йде підготовка. Хочу вам сказати, що це досить трудомісткий процес збору документів і погоджень. У ньому задіяні різні державні служби, як в Україні, так і в Китаї. Процес йде під особистим контролем президента України Володимира Зеленського. Він докладає максимум зусиль, щоб Анастасія Зінченко і залишилися в Ухані українці змогли найближчим часом повернутися додому - сказав Палкін

За його словами, зараз йде підготовка до польоту разом з авіакомпанією SkyUp. Літак відправиться за українцями, як тільки будуть улагоджені всі адміністративні питання і отримані необхідні дозвільні документи.

Окремо Палкін згадав "вчинок Насті (Анастасія Зінченко, - ред.), Яка відмовилася залишити свою собачку, торкнувся серця багатьох людей і нікого не залишив байдужим".

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Анастасія Зінченко не евакуювалася через те, що не змогла забрати собаку

Також "Знай.ua" писав, що Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов терміново вилетів до селища, охоплене протестами через евакуацію українців з Китаю