Українська фігуристка Оксана Баюл, олімпійська чемпіонка 1994 року, програла в суді справу, в якій вимагала стягнути з держави Україна, Джозефа Чарльза Леміра і корпорації Olympic Champions Ltd 50 мільйонів доларів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Обґрунтуванням позову було нібито порушення принципу сумлінності і чесної ділової практики в рамках трудового договору, укладеного з Баюл, і передачі права на використання її імені, популярності і біографічної інформації непричетним третім особам.

Суд відхилив апеляційну скаргу Баюл.

"Легенда українського фігурного катання, переможниця Олімпійських ігор в Ліллехаммері 1994 року Оксана Баюл ще в далекому 2016 році вирішила звернутися до Окружного суду Центрального округу Каліфорнії з позовом до держави Україна про стягнення $50 млн (серед інших відповідачів були вказані пан Джозеф Чарльз Лемір і дві компанії (з Делаверу і BVI).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За результатами розгляду письмових пояснень сторін Окружний суд Центрального округу Каліфорнії 18 червня 2018 року прийняв рішення на користь держави Україна, задовольнивши клопотання держави про залишення позову без розгляду. Суд визнав, що виключення для застосування імунітету відсутні, а вимоги позивача до держави безпідставні, а тому підлягають відхиленню", - написав міністр, додавши, що Баюл та її адвокати подали апеляцію на це рішення.

"У минулий четвер Апеляційний суд Дев'ятого округу США прийняв рішення, яким підтримав позицію держави і відхилив апеляційну скаргу Баюл. Суд визнав, що Україна захищена від юрисдикції американських судів відповідно до положень закону США "Про імунітет іноземних держав", а позивач не надав достатніх аргументів для підтвердження обгрунтованості застосування винятків із судового імунітету", - написав глава Мін'юсту.

Оксана Баюл (в центрі), AP
Оксана Баюл (в центрі), AP

Баюл після перемоги на Олімпійських іграх в 1994 році виїхала в США. Тоді спортсменці було 16 років.

Раніше Нью-Йоркський суд відхилив два інших позову Баюл. У першому фігуристка заявляла про комерційне використання її імені, у другому - про наклеп в американських ЗМІ у зв'язку з розглядами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, російська фігуристка Олександра Кошова отримала дворічну дискваліфікацію за порушення антидопінгових правил.