20 березня Формула-1 анонсувала запуск нової серії F1 Esports Virtual Grand Prix, в якій бере участь ряд гонщиків пелетону.

Таким чином, фанати зможуть дивитися гонки онлайн, незважаючи на пандемію коронавірусу в світі. Про це йдеться на сайті Формули-1.

Віртуальні гонки замінять перенесені Гран-прі, починаючи з Гран-прі Бахрейну. Кожні вихідні гонка Формули-1 в реальному світі буде замінюватися віртуальним Гран-прі.

Формула-1, фото GettyImages
Формула-1, фото GettyImages

У цій серії буде використано офіційну відеогру F1 2019, розроблену Codemasters, а першим віртуальним GP на трасі Sakhir стане гонка з 28 колами. Саме на цій трасі в Бахрейні 22 березня повинен був пройти другий етап сезону.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Трансляцію можна подивитися на YouTube, Twitch і Facebook. Змагання триватиме півтори години, а кваліфікацію визначать за найшвидшим колом гонщиків.

"Ми дуже раді, що можемо внести деяке полегшення в вигляді F1 Esports Virtual GP у ці непередбачувані часи, оскільки ми сподіваємося розважити фанатів, які пропускають регулярні спортивні змагання. Це прекрасний час, щоб підкреслити переваги кіберспорту і неймовірні навички гонщиків", - заявив глава відділу Digital Business Initiatives і Esport Джуліан Тан.

Кожен гонщик приєднається до гонки дистанційно, в прямому ефірі. При цьому очки не будуть нараховувати на фініші, та й склад учасників ще не оголошений.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що наступні турніри UFC пройдуть без глядачів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Формула-1 скасувала Гран-прі в Австралії через коронавірус.

Також портал Знай.иа писав, що Андрій Шевченко підтримав перенесення Євро-2020 - спорт повинен відійти в бік.