Голова World Athletics Себастьян Коу закликав президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха перенести Літні Олімпійські ігри-2020 у зв'язку з пандемією коронавіруса COVID-19 у світі. Про це повідомляє Хsport.ua.

"Всі одностайні в думці, що в липні - серпні цього року не варто проводити Олімпіаду. Ми можемо колективно покласти кінець невпевненості в цьому питанні", - йдеться в листі Себастьяна Коу, адресованому організаційному комітету Олімпіади-2020.

Як писав Знай.uа, Австралія і Канада відмовилися від участі в Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Олімпіаду-2020 не планують проводити без глядачів, Getty Images
Олімпіаду-2020 не планують проводити без глядачів, Getty Images

Нагадаємо, МОК розглядає варіант перенесення Олімпійських ігор-2020. Про це повідомляється на офіційному сайті МОК.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Президент МОК Томас Бах виступив із заявою, у якій повідомив про можливе перенесення Олімпійських ігор в Токіо на більш пізній час через пандемію коронавіруса у світі.

Питання про скасування Олімпіади не розглядається.

Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images

"Шановні спортсмени, в цій безпрецедентній кризі ми всі єдині. Як і ви, ми дуже стурбовані тим, що відбувається через пандемію COVID-19. Людські життя мають пріоритет над усім, включаючи організацію Ігор. МОК хоче бути частиною вирішення проблеми. Тому ми зробили своїм головним принципом - охороняти здоров'я всіх учасників та сприяти стримуванню розповсюдження вірусу. Я хотів би запевнити вас, що ми будемо дотримуватися цього у всіх наших рішеннях, що стосуються Олімпійських ігор в Токіо-2020.

Наша сьогоднішня основна інформація полягає в тому, що приймати остаточне рішення про дату проведення Олімпійських ігор в Токіо-2020 буде передчасним. Перед нами стоїть дилема: скасування Олімпійських ігор зруйнувало б олімпійську мрію 11 000 спортсменів з усіх 206 національних олімпійських комітетів і для всіх людей. Скасування не вирішить жодної проблеми і нікому не допоможе. Тому це не входить до нашого порядку денного.

Рішення про відстрочення сьогодні не може визначити нову дату Олімпійських ігор через невизначений розвиток подій в обох напрямках: поліпшення, яке ми спостерігаємо в ряді країн, завдяки застосуванню жорстких заходів, або погіршення ситуації в інших країнах. Ми дуже наполегливо працюємо, і ми впевнені, що завершимо ці обговорення протягом наступних чотирьох тижнів.

На відміну від інших спортивних подій, відкласти Олімпійські ігри - надзвичайно складне завдання. Для подальшого вивчення різних сценаріїв потрібно повне співробітництво з боку Оргкомітету Токіо-2020 і влади Японії, а також всіх міжнародних федерацій і національних олімпійських комітетів, а також всіх зацікавлених сторін.

Я бажаю, і ми всі працюємо для того, щоб надія багатьох спортсменів з усіх п'яти континентів, була виконана: щоб в темному тунелі, який ми всі разом проходимо, ще не знаючи, як довго, олімпійський вогонь був би світлом в кінці тунелю", - йдеться в заяві.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, МОК не хоче проводити Олімпіаду-2020 без глядачів.