Літні Олімпійські ігри-2020, які повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, перенесли на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавіруса COVID-19, яка поширилася по всьому світу.

Перенесення Олімпіади-2020 обійдеться організаторам у величезні гроші, пише Хsport.ua.

За інформацією видання Nikkei, на проведення Олімпіади додатково необхідно 2,7 мільярди доларів. Це пов'язано з тим, що організатори будуть змушені багато чого робити заново - оплачувати оренду приміщень, перебронювати готелі, оплачувати персонал та охорону.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як писав Знай.uа, Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images

До такого рішення прийшли під час телефонної конференції, у якій брали участь президент МОК Томас Бах і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

"Нам важливо захистити здоров'я спортсменів і всіх учасників цього заходу", - заявили в МОК.

Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Літні Олімпійські ігри переносяться або скасовуються в 4-й раз. Раніше причиною перенесення або скасування Олімпіади були дві світові війни.

Як писав Знай.uа, Австралія і Канада відмовилися від участі в Олімпійських іграх-2020 в Токіо.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, МОК не хоче проводити Олімпіаду-2020 без глядачів.