Літні Олімпійські ігри-2020, які повинні були пройти в Токіо з 24 липня по 9 серпня, перенесли на 2021 рік у зв'язку з пандемією коронавіруса COVID-19, яка поширилася по всьому світу.

Міжнародний олімпійський комітет затвердив нові дати проведення Олімпійських ігор в Токіо, повідомляє прес-служба МОК.

Олімпійські ігри-2020 пройдуть з 23 липня по 8 серпня.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Виконавчий продюсер церемонії відкриття Токіо-2020 Марко Баліч заявив, що темою церемонії відкриття Олімпійських ігор в 2021 році стане коронавірус, пише Хsport.ua.

"Я впевнений, що церемонія відкриття Олімпійських ігор, яка є вікном для всього людства, повинна якось відображати або посилатися на подію. Ми вже почали репетиції з цією згадкою, і все поки йде дуже добре.

Думаю, що, враховуючи це важке рішення (про перенесення ігор, - ред.), наша команда тепер може освіжитися і отримати унікальну можливість переосмислити і використати нові рішення, щоб зробити церемонію найбільшим святом з олімпійськими цінностями.

Творча команда повинна буде визнати, що сталося. В прекрасній японській естетиці вони зроблять послання до цього нового способу життя, з яким нам доводиться стикатися", - передає слова Баліча insidethegames.biz.

Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images
Олімпійські ігри в Токіо перенесли, Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Олімпійські ігри пройдуть в Токіо у 2021 році, але збережуть свою назву Олімпіада-2020. Таким чином, вперше Олімпіада пройде в непарний рік.

Літні Олімпійські ігри переносяться або скасовуються в 4-й раз. Раніше причиною перенесення або скасування Олімпіади були дві світові війни.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, МОК збереже всі олімпійські ліцензії спортсменів на Олімпіаду-2020.