У 2013 році всесвітньо відомий нападник “Барселони” Ліонель Мессі відчував сильний стрес і блював кожного разу перед матчем. Інколи це траплялось навіть на футбольному полі. Подолати цю проблему спортсмен зміг лише завдяки спеціальній дієті.

Джерело: британський таблоїд The Sun.

Такий розлад психічного і емоційного стану розвинувся після ряду травм, які зірка футболу отримала перед цим. Ситуація була доволі критична, проте на допомогу Мессі прийшов його співвітчизник, захисник збірної Аргентини Мартін Демікеліс, який порадив бідоласі звернутись до дієтолога Джуліано Позера, який десятиліттями спеціалізується на дієті спортсменів.

Візит Мессі до нутриціолога допоміг: лікар порадив йому відрегулювати своє харчування, поставу, відвідувати масаж і емоційно-психологічну терапію. Окрім того, порадив пити квіти Баха - засіб, який, можливо, впливає на лімбічну систему мозку, а тому допомагає впоратись із тривожністю та стресом.

Ліонель Мессі, фото Instagram
Ліонель Мессі, фото Instagram

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Що змінилось у раціоні зірки? Лікар заборонив йому вживати борошно, дріжджі, рафіновану пшеницю, алкоголь і солодкі рафіновані напої. Окрім того, лікар викреслив свинину і яловичину, яйця, молюски і молочні продукти. Головними в раціоні Мессі стали прості максимально не оброблені продукти - овочі і фрукти. На думку Позера, спортсменам корисно пити мінеральну воду, тому вона також присутня у великій кількості у раціоні зірки.

Мессі дотримувався усіх порад лікаря і вже за рік зміг зменшити свою вагу, збільшити кількість матчів та кількість забитих голів. Така реклама результатом перетворила Позера на суперзірку серед дієтологів. Сьогодні серед його клієнтів велика кількість спортсменів першої величини.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мессі на карантині перетворився на Че Гевару, як виглядає футболіст в образі команданте.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Мессі назвав топ-15 молодих футболістів - хто стане зіркою спорту вже завтра.

Також "Знай.ua" писав, що Мессі встановив черговий рекорд: Роналду не дотягує.