Лицарські турніри здаються нам чимось давнім і зниклим, але це не зовсім так. Стараннями ентузіастів бої зі зброєю й в обладунках були відроджені й стали новітнім видом спорту, з якого вже проводяться міжнародні змагання. У останні роки до них доєдналися й українці, при цьому вони досягли на полі бою значних успіхів.

Про сучасних українських рицарів розповідає видання ШоТам на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Героєм оповіді став Микола Безай з міста Кропивницький. Чоловік встиг позайматися різними бойовими мистецтвами, цікавився холодною зброєю. Коли він дізнався про існування руху по боях з історичною зброєю, вирішив доєднатися. Тоді це був місцевий клуб "Хижак", зараз же спортсмени входять до всеукраїнського об'єднання Taurus.

Цей спорт не назвати легким - вага повного обладунку доходить до 30 кілограмів і навіть більше. Окрім того, до всього спорядження висуваються вимоги історичної достовірності щодо конкретної епохи та регіону.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Бої бувають різних форматів. Найбільш видовищні - групові зіткнення, так звані бугурти. В них команди мають повалити супротивників на землю.

Інший формат - це дуель. Перевагою цієї дисципліни є можливість контролювати суперника, що дозволяє зменшити кількість обладунку. Ці двобої виконуються на різній зброї, однією з класичних комбінацій вважається бій з щитом і мечем.

Українські рицарі встигли зарекомендувати себе як одні з найсильніших в світі. Спортсмени регулярно виїздять на міжнародні турніри і часто повертаються з перемогами.

Лицарі

Про цей вид спорту мало хто знає в Україні, проте наші лицарі щорічно займають перші місця на міжнародних змаганнях! Це історичний середньовічний бій! Приєднатись можна тут: https://www.facebook.com/nikolay.bezay #шотам #добріновини #шо_спорт

Geplaatst door ШоТам? op Zondag 24 mei 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Дух Середньовіччя: у Вінниці лицарі схрестили мечі на честь героя Небесної сотні, яскраві кадри.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лицарські ордени: як воїни-ченці впливали на долі держав.

Також Знай.ua писав, Без страху і докору: легендарні лицарі, про яких ви не знали.