На горі Фудзіяма, на південному заході від Токіо японські поліцейські знайшла мертвим українського марафонця і тренера з лижного спорту Олексія Борисенка, який зник на початку березня при підйомі на вершину.

Про знайдене тіло українського спортсмена повідомляє Kyodo. Поліцейське управління міста Фудзійосіда в префектурі Яманасі знайшли тіло Борисенка біля вершини гори ще 12 травня, але впізнати його вдалося тільки зараз.

Олексій Борисенко, фото з соцмереж
Олексій Борисенко, фото з соцмереж

Олексій Борисенко приїхав у Токіо для участі у міжнародному марафоні, однак змагання скасували через коронавірус. Не зважаючи на це, 37-річний спортсмен вирішив самостійно піднятися на гору.

Про зникнення Борисенка в Японії стало відомо ще в лютому. Посольство України звернулося до токійської поліції 7 березня з проханням про пошук спортсмена.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Японська поліція ще 12 травня виявила тіло невідомого чоловіка біля вершини найвищої точки Японії. Але лише зараз він упізнаний як Борисенко.

Олексій Борисенко прожив 37 років, фото: Facebook
Олексій Борисенко прожив 37 років, фото: Facebook

Зазначмо, що гора Фудзіяма є найвищою в Японії, її висота 3 776 м. Це головний пік вулканічного пасма Фудзі.

Додамо, що до липня сходження на Фудзіяму офіційно не дозволені через нестійкі погодні умови.

До слова, в Японії існує легенда, що Великий Предок наклав на Фудзіяму прокляття. Він скував вулкан снігами навіки, щоб ніхто з людей не зміг піднятися на вершину.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Японії загадково зник відомий український спортсмен

Як повідомляв портал Знай.ua, в Карпатах безвісти пропав турист

Також Знай.ua писав, серце легенди "Динамо" несподівано зупинилося, світ спорту зазнав непоправної втрати