Спортсменка наклала на себе руки після декількох років знущань над нею тренера, лікаря і членів команди.

Інцидент стався в Південній Кореї. 26 червня 22-річна тріатлоністка Чой Сук Хьон вчинила самогубство. Після смерті спортсменки залишився її особистий щоденник з описами фізичного і морального насильства над нею. Про це повідомляє видання ytn.co.kr

У передсмертному повідомленні Чой Сук Хьон попросила матір "розповісти світу про злочини, які вони скоїли". Під словом "вони" спортсменка мала на увазі тренера Кім Гю-Бонг, фізіотерапевта Ан Джу Хеонія, що не має медичної ліцензії, і двох членів команди по триатлону.

Тренер Кім Гю-Бонг (праворуч), фото: Yonhap
Тренер Кім Гю-Бонг (праворуч), фото: Yonhap

Як з'ясувалось завдяки записам Чой Сук Хьон, дівчині ламали ребро, били за з'їдений персик, карали її за "надміпну вагу", примушуючи їсти до блювотичерез недотримання дієти, залякували і погрожували.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Тренерський склад вимагав від спортсмени зберігати вагу, не набираючи його, а за порушення "наказу" їх били. Дві спортсменки команди, чиї імена не розкриваються, розповіли The New York Times, що в 2016 році тренер і лікар покарали їх і Чой за набір ваги: протягом ночі дівчат примушували їсти хліб, провокувати нудоту і знову їсти до ранку.

Спортсменка довго не зверталася за допомогою, оскільки боялася відсторонення від спорту через погрози тренерського складу. Та в 2018 році Чой все ж сама на рік пішла з національної команди, щоб поправити здоров'я, сподіваючись, що після повернення насильство припиниться. Однак цього не сталося.

Чой Сук Хьон, фото:The New York Times
Чой Сук Хьон, фото:The New York Times

У щоденнику тріатлоністка писала, що хоче померти і "плаче кожен день":

"Я б хотіла, щоб мене збила машина, коли я йшла по вулиці. Або зарізав грабіжник під час сну", - написала дівчина.

Влада Південної Кореї давно обіцяє вирішити проблему жорстокості тренерів - спортсменки скаржаться на згвалтування і побої вже не перший рік.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помер легендарний гравець і тренер Шахтаря

Як повідомляв портал Знай.ua, дворазовий чемпіон світу потонув в океані

Також Знай.ua писав, 16-річний футболіст в комі після удару блискавки просто на тренуванні