Легендарний воротар мадридськогоеала" і збірної Іспанії Ікер Касільяс у вівторок, 4 серпня, офіційно оголосив про завершення професійної кар'єри футболіста.

Про це знаменитий футболіст повідомив на своїй сторінці в Твіттері.

"Найголовніше - це шлях, яким ти йдеш і люди, які тебе на ньому супроводжують, а не кінцева точка подорожі. Все приходить з роботою і зусиллями. Я можу без вагань сказати, що це і був шлях і пункт призначення мрії. Спасибі" , - написав Касільяс в Twitter.

Ікер Касільяс виграв усе, що тільки можна, - чемпіонат світу, два чемпіонати Європи та три Ліги чемпіонів

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Більшу частину своєї професійної кар'єри воротар провів в мадридському "Реалі" (з 1998 по 2015 рік), зігравши за "королівський" клуб в цілому більше 850 матчів. У футболці "Реала" Ікер став володарем 18 трофеїв.

Так, Касільяс привів національну збірну Іспаніїї до перемог на чемпіонаті Європи 2008, чемпіонаті світу 2010 та чемпіонаті Європи 2012. У складі еала" Касільяс тричі перемагав в Лізі чемпіонів і п'ять разів на чемпіонаті Іспанії.

Його 5 разів визнавали найкращим голкіпером світу: з 2008 по 2011 роки за версією Міжнародної федерації футбольної історії і статистики.

У липні 2015 роки Ікер Касільяс перейшов з "Реала" в "Порту". З "Порту" воротар двічі ставав чемпіоном Португалії.

Зазначимо, що в квітні 2019 року Касільяс переніс інфаркт міокарда і після цього не зміг повернутися на поле. Сві останній матч він зіграв за "Порту" проти "Ріу Аве" в тому ж місяці.

Очікується, що Касільяс займе адміністративну посаду в Реалі.

Іспанський футбольний клуб "Реал Мадрід" відреагував на заяву Ікера Касільяса, висловивши повагу та захоплення футболісту і назвавши його найбільшою легендою клубу і світового футболу.

"Реал Мадрид хоче показати своє визнання, захоплення і прихильність до однієї з найбільших легенд нашого клубу і світового футболу. Найкращий воротар в історії @RealMadrid і іспанського футболу приєднався до нас у віці 9 років. Він сформувався тут і захищав нашу футболку протягом 25 років, ставши одним з наших найбільш символічних капітанів усіх часів. Ікер Касільяс заслужив любов вболівальників і є символом цінностей, які представляє "Реал Мадрид", - йдеться в пості кулу в Instagram.

.