За повідомленнями ЗМІ, Леопольдо Луке, лікар легендарного аргентинського футболіста Дієго Марадони, що пішов з життя 25 листопада цього року, постав перед слідством у зв'язку зі звинуваченнями у медичній недбалості та ненавмисному вбивстві.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють NBC News.

Офіційного підтвердження висунутим обвинуваченням наразі немає. Проте співробітники прокуратури вже провели обшуки вдома і у приватній клініці Луке.

Дієго Марадона, фото: AFP
Дієго Марадона, фото: AFP

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Співробітники прокуратури Аргентини провели обшуки в будинку і приватній клініці Луці, намагаючись зібрати докази у справі і встановити, чи не було в діях лікаря недбалості.

"Вчора [у суботу] розслідування і збір доказів були продовжені, ми збирали заяви різних людей, в тому числі прямих родичів покійного, На основі вже отриманих доказів ми визнали за необхідне вимагати проведення обшуків в будинку і офісі лікаря Леопольдо Луке", — заявили у прокуратурі.

Відомо, що серед родичів, які могли дати показа проти медика — донька Марадони, яка розповіла про лікарські препарати, які приймав її батько.

Також Луке закидають те, що умови реабілітації легендарного спортсмена були невідповідними ситуації: у домі не було дефібрилятора серця, а також спеціалістів, знайомих зі специфікою лікування людей з залежностями.

Дієго Марадона, фото: AFP
Дієго Марадона, фото: AFP

Сам Луке усі звинувачення відкидає й розповідає, що Марадона зовсім не був простим для медиків пацієнтом.

"Лікарської помилки не було, з Дієго стався непередбачений випадок - інфаркт. Для такого пацієнта, як він, це найперше, що могло трапитися. Я точно знаю, що і як я робив для Дієго до самого останнього моменту. Я робив все, що було в моїх силах", — пояснює чоловік, який наразі знаходиться під слідством.

"Дієго ненавидів лікарів і психологів. Зі мною було інакше, тому що я був з ним дуже щирим. Ми були друзями. Все залежало від нього. Він мене міг вигнати з дому, а потім подзвонити. Такі у нас були стосунки - як у батька-бунтівника і сина. Минулого тижня я приїхав до нього, і сталося те, що завжди відбувалося з Дієго: коли йому погано — він всіх жене. Що з цим можна було зробити?" — виклав нюанси роботи з легендою Луке.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, помер легендарний футболіст збірної Аргентини Дієго Марадона.

Як повідомляв "Знай.ua", у США замість Марадони "поховали" Мадонну: "Ми будемо за тобою сумувати"

Знай.ua писав, геній і чарівник: футбольний світ прощається з Дієго Марадоною - що востаннє сказали зірки легенді.