Правозахисник Геннадій Друзенко в ефірі програми «Романенко. Бесіди» розповів про зміни у відносинах провідних світових держав та заявив, що Україна наразі є тестом для Заходу.

«Дуже цікава реакція. Світовий контекст поставимо, ми ж іноді любимо на своєму українському хуторі концентруватись. М’янма, де в понеділок відбувається переворот. Американський не тільки Держдеп, а Псакі (тобто, фактично, Байден) говорять: не вздумайте робити переворот, ООН, ЄС, Британія. Генерал, який в усіх санкційних списках, в понеділок зранку просто вводить війська, блокує парламентарів, які отримали фантастичну перемогу - 83%», - розповів юрист.

За його словами, очевидно, що світ йде в конфронтацію. Друзенко пояснив, що М’янма робить ставку на Китай з метою торгівлі і назвав це приводом для Заходу задуматись.

«Західному блоку слід напружитись і зрозуміти, що Китай атакує. При чому Китай в деяких ситуаціях має вигідніші позиції: з коронавірусом набагато краще, економіка в мінус не пішла, безробіття такого нема», - заявляє експерт.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Він зазначає про те, що зараз в Україні практикують політику доконаних фактів, іншими словами, ставлять Захід перед фактом та очікують реакції на нього.

«Україна є тестом. Дуже цікава реакція Заходу: чи підпишуться вони під цим? Якщо так, тоді Москва має механізми захисту, як ми бачимо а от всі їхні агенти і шістки (в Україні, - ред) перші потраплять в м’ясорубку», - заявив Друзенко.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Білецький виступив з претензіями до нинішньої влади з приводу ситуації з "Мотор Січ".

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Чаплига пояснив, чому у республіканців і демократів аналогічна риторика.