Юрій Атаманюк в своєму блозі висловив думку щодо закону про локалізацію і заявив про певны подвійні стандарти Європи по відношенню до України.

Він розповів, що посол ЄС в Україні звернувся до українських парламентарів із заявою про те, що він вважає неприпустимим прийняття закону про локалізацію. Атаманюк пояснив, що цей закон передбачає преференції для внутрішніх українських виробників при здійсненні державних закупівель.

«Абсолютно логічний закон, коли державні організації виходять на тендери (їм потрібно придбати меблі, канцтовари, машини, механізми, будматеріали), то в такому випадку, оскільки це гроші бюджету України, потрібно прагнути, щоб максимально ці гроші допомагали українським виробникам, які є платниками податків цього бюджету, щоб були преференції місцевому виробнику. І європейці закликають не голосувати за цей закон, посилаються на те, що вільний ринок повинен регулювати», - говорить економіст.

Атаманюк зазначає, що багато провідних країн сповідують саме такі цінності, наприклад, одним з гасел переможця президентських виборів в США Байдена - «купуй американське». Таким чином, пояснює він, американці цілком спокійно лобіюють своїх виробників перед своїм бюджетом.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Точно так само чинять європейці. Макрон, коли йшов на вибори, говорив, що французькі компанії повинні бути патріотичними, і не тільки державний бюджет, а й французькі компанії повинні давати преференції французьким компаніям в здійсненні своєї фінансово-господарської діяльності. Тут же (щодо України, - ред.) риторика йде протилежна», - говорить Атаманюк.

При цьому, він відзначає, що таку політику з боку Європи можна зрозуміти, в ринкових відносинах кожна сторона бажає діяти у власних інтересах і інтересах своїх людей, а не свого контрагента.

«Але де ж інтереси українців, хто ж їх відстоює?», - обурюється експерт.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв, що Атаманюк розповів про наслідки боргової політики уряду для українців.

Раніше повідомлялося, що ФРУ просить прем'єра не закуповувати металопрлодукцію у іноземних компаній.