Українцям твердо пообіцяли, що ціна на газ не зростатиме - але в цьому сезоні. А що буде далі?

Своїм баченням ситуації в ефірі програми «Что дальше» ділиться глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

«Опалювальний сезон в будь-якому місті повинен починатися в січні, тобто ще в попередньому сезоні. Уже тоді починаються торги, бюджетування. А зараз ми вже маємо проблеми з бюджетом. Адже органи місцевого самоврядування повинні зараз знайти гроші, компенсувати різницю - повинні більше заплатити за газ зараз, а до 1 жовтня, згідно з меморандумом, вони, можливо, отримають цю різницю назад», - зазначає він.

За словами Попенка, це означає, що всі гроші, які закладені в бюджет на капітальний ремонт мереж, обладнання, на зарплати та все інше, вже зараз будуть витрачені на газ. Тобто ми, оголосивши торги, навіть не зможемо внести передоплату.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

«Органи місцевого самоврядування на квітень-травень повинні мати живі гроші на передоплату. А адже всі капітальні ремонти в Теплокомуненерго робляться між опалювальними сезонами, тобто з травня по вересень. На початок жовтня потрібно все закінчити. Київ за п'ять місяців повинен освоїти від трьохсот до п'ятисот мільйонів гривень на ремонт мереж. А грошей немає», - резюмує Олег Попенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував підвищення тарифів на електроенергію.

Крім того, Попенко зазначив, що децентралізацію в Україні проводять у всьому - тільки не там, де вона дійсно потрібна.