Кухар зі станції "Академік Вернадський" поділилась рецептом смачних булочок, які вона пече для учасників експедиції.

Зараз на станції живуть 28 учасників зимової експедицій, багато з яких постійно працюють надворі. Тож, окрім традиційних сніданку, обіду та вечері, на "Вернадському" завжди мають бути смачні та поживні перекуски.

Одним із таких смаколиків є булочки з яблучним джемом та шоколадно-горіховою начинкою, які готує для полярників кухар станції Олена.

Про те, як готує випічку Олена, розповіли в Instagram Національного антарктичного наукового центру України.

Спочатку потрібно замісити опару з води або молока, цукру, дріжджів та борошна. 20-30 хвилин дати їй підійти в теплому місці під рушником, після чого додати яєчний порошок (в ідеалі яйця, але на станції їх немає), розтоплене масло, дрібку солі, ванільний цукор та ще борошно.

Популярні новини зараз

Пишні груди Олі Полякової викликали подив у українців: "Прекрасний силікон"

Лілія Ребрик показала струнке тіло у відвертій сукні - "Яка солоденька!"

Мама Дана Балана заспівала українською після знайомства з Тіною Кароль: ідеальна "свекруха"

"Холостяк" Микита Добринін показав, хто чекає його зі зйомок, і це не Даша Квіткова: "Краса"

Показати ще

Відтак замісити тісто з додаванням соняшникової олії: воно має бути не дуже густим і трохи прилипати до рук.


Накрити тісто рушником та поставити в тепле місце, де воно ще десь годину підходить.

Далі, змастивши руки олією, зробити заготовки для булочок.

Через 10 хвилин руками або качалкою надати потрібну форму – трикутники чи кружечки, в які викласти начинку.

Насамкінець скручуються рогалики, гребінці чи просто пиріжки – кому як до вподоби.

Вироби викладаються на деко і ставляться в тепле місце ще на 15-20 хвилин (без рушника).

Їх можна вмочити в цукор (перед викладанням) або ж помазати збитим яйцем чи розтопленим маслом (перед випіканням).

Булочки печуться 20-30 хвилин при 160 градусах – до коричневого чи світло-коричневого кольору.

Після того, як дістанете булочки з духовки, треба збризкати їх водою та накрити рушником на 15-20 хвилин.

І все – можна смакувати!

Нагадаємо, як приготувати сирні сирки з хрусткою шоколадною глазур'ю

Як повідомляв портал Знай.ua, рубані курячі котлети з сиром вам точно сподобаються

Також Знай.ua писав, як приготувати яєчні рулетики з м'ясною начинкою