Уповноважений президента з прав дітей Микола Кулеба заявив, що українські діти мають бути поінформовані про ризики сексуального насильства та повинні знати, як себе захистити.

Про це омбудсмен сказав під час пресконференції "Всесвітній день проти сексуальної експлуатації. Як захистити дитину", що відбулася з нагоди Всесвітнього дня проти сексуальної експлуатації.

Зараз близько 90% дітей користуються Інтернетом щодня, більшість проводять онлайн від трьох до п'яти годин на день. Таку статистику наводить дослідження, яке проводилося з ініціативи Миколи Кулеби і яке охопило 4700 учасників віком від 6 до 17 років.

При цьому, майже чверть дітей потрапляли хоча б в одну із ситуацій сексуального насильства чи експлуатації за останній рік.

"Сьогодні злочинці мають більше доступу до дітей завдяки Інтернету. Дитині важко зрозуміти, що людина, яка пише їй повідомлення, може бути не тим, за кого себе видає. Тому дуже важливо інформувати дітей про ризики й те, як вони можуть себе захистити", – наголосив омбудсмен.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

небезпека в мережі, ілюстративне фото з вільних джерел
небезпека в мережі, ілюстративне фото з вільних джерел

Микола Кулеба вважає, що у кіберполіції потрібно створити окремий підрозділ для відстежування потенційних загроз для дітей в інтернеті.

"Нам важливо сьогодні також говорити про створення відповідного "дитячого" підрозділу в кіберполіції", - сказав Кулеба.

Омбудсмен уточнив, що такий підрозділ має відстежувати небезпечний для дітей контент.

Нагадаємо, Кулеба закликав депутатів зупинити знущання над дітьми.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Одесі керівника дитбудинку судитимуть у справі про сексуальне насильство

Також Знай.ua писав, в Україні збираються боротися з домашнім насильством