У четвер, 4 березня, Верховна Рада прийняла в першому читанні проект закону №3427 про протидію дискримінації за ознакою статі в рекламі. Про це йдеться на сайті парламенту.

Ініціаторами проекту стали 45 депутаток і депутатів, серед яких Марина Бардіна, Марія Мезенцева, Євгенія Кравчук, Тетяна Циба, Інна Совсун, Ярослав Юрчишин, Соломія Бобровська, Дмитро Лубенець та інші.

У разі остаточного прийняття закону в рекламі можуть заборонити твердження або зображення про інтелектуальну, фізичну, соціальну чи іншого виду перевагу однієї статі над іншою або про стереотипність ролі чоловіка та жінки.

сексизм у рекламі піцерії, скріншот
сексизм у рекламі піцерії, скріншот

Варто зазначити, що під заборону також потраплять: демонстрація насильства за ознакою статі; реклама, в якій тіло людини або частини тіла подають виключно як сексуальний об'єкт, щоб привернути увагу споживача. Забороненою стане і реклама з натяками (слова, звуки, зображення) на інтимні стосунки, які не мають прямого відношення до рекламованого продукту або способу його споживання.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У разі порушення рекламодавець повинен заплатити штраф у п'ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а повторне вчинення порушення протягом року призводить до штрафу в 30-кратному розмірі вартості поширеної реклами.

Нагадаємо, "слуги народу" хочуть карати за сексизм: 15 днів за гратами і штрафи на тисячі гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, копи заполонили дороги дрімучим сексизмом, жінки обурені: "Юлю, вмикай".

Також портал Знай.uа писав, що українська піцерія викликала гнів рекламою для дорослих: спробувала у п'ятьох хлопців.