Вона не звикла скаржитися на життя чи нарікати на несправедливу долю, хоча за свої поважні роки встигла побачити більше, ніж багато хто з нас. Колись їй по праву дістався народний титул - "золотого голосу України", а кілька років тому додався ще один. Тепер Ніну Матвієнко усі знають не тільки, як одну з найпотужніших співачок, а ще й як тещу Арсена Мірзояна.

Вирватися в люди: важке дитинство Ніни Матвієнко

Та чи так легко далася та омріяна слава простій дівчинці з глибинки, котра навіть і подумати не могла, що колись забуде про колгоспи та бідність і "вирветься в люди", як у нас прийнято казати?

У невеликому селі на Житомирщині жила багато років тому Ніна Митрофанівна. Тоді ще звісно для всіх маленька Ніночка. Локація була не з кращих - через дорогу від будинку розташоване старе кладовище, де копачем могил працював її татко.

Ніна Матвієнко, фото з соцмереж
Ніна Матвієнко, фото з соцмереж

Часи були досить скрутні і доводилося працювати змалку, аби мати хоча б якісь гроші на їжу та одяг.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Жінки по маминій лінії були видящі люди, цілителі, можна сказати. Вони мали велику духовну силу. У колгоспі робиш, а получать нема що. То кожне собі ходило: те пасло свині, а те – худобу, те пасло телята ", - пригадувала вона в коментарі ЗМІ.

Ніна Матвієнко з донькою Тонею, фото Інстаграм
Ніна Матвієнко з донькою Тонею, фото Інстаграм

Дуже рідко, як запевняє співачка, вони із рідними чули добре слово. Інколи її навіть били, але на те вона досі не ображена. Просто тікала на кладовище і тихенько там могла перечекати "бурю". Коли усе заспокоїться, Ніна поверталася додому і ніби нічого не сталося.

"Я фантазувала багато, мріяла. Не хотіла тут бути, хотіла в інший світ потрапити. Мені тут було тісно. Тоді не розуміла, що зі мною відбувається. А це була пам’ять минулого. З минулого життя. Я не знайшла ніяких гербів, документів не знайшла. Мабуть, згоріли (під час пожежі у будинку приблизно у 1949-50 роках – ред.). Я почула, що мама сказала щось про якогось князя, мовляв, хто тепер може впізнати, зрозуміти, що ми з цього роду. Вони так журилися", - зазначала Матвієнко.

Жити по суті у чужих людей і називати їх рідними - це ще треба мати неабияку силу волі. Коли Ніна розпитувала про так зване "княже" походження, то чула у відповідь тільки гнівне "мовчи!". І більше питань не задавала...

Ніна Матвієнко, фото з соцмереж
Ніна Матвієнко, фото з соцмереж

А потім вона почула пророцтво, котре перевернуло буквально усе її життя з ніг на голову. Матвієнко сказали, що до неї через 20 років прийде жінка, котра вкаже шлях і направить її. Так і сталося. Приблизно тоді ж Ніна Матвієнко ствердилася у своїй духовній близькості з древньоруською княжною Предславою – донькою іскоростенського князя Микити Нестіча, у народі відомого як Ілля Муромець.

А потім понеслося, як рікою - творчі нахили юної красуні вже було не приховати, шикарний голос ставав з часом все дедалі потужнішим.

"Пам’ятаю, мама з татом підкрадалися і підглядали, як я співаю, і то перший був мій стид. Ми скромні росли, своїх відвертостей ніколи не проявляли перед батьками", - говорила Ніна Митрофанівна.

Та й чи варто було проявляти не скромність, якщо слава потім і так її знайшла? Так чи інакше, Матвієнко ніколи не забуває свого походження і як кажуть у народі "не задирає носа догори". Бо добре знає - слава річ минуча, а душа і пісня - вічні.

Нагадаємо,Арсен Мірзоян показав нову крихітку на публіці.

Як повідомляв Знай.ua, Тоня Матвієнко зворушила українців подарунком від донечки-принцеси.

Також Знай.ua писав, що Тоня Матвієнко вся в чорному заговорила про маму.