Сьогодні, 6 березня 2021 року, виступає днем поминання покійних.

У церковному календарі він відзначений, як Вселенська батьківська субота. Дві з семи подібних батьківських субот, що виділяються православною церквою називають Вселенськими-це день поминання перед Великим постом. Згадуються всі хрещені християни, незалежно від особистої близькості. І як вважається, це приносить велику користь і допомогу померлим.

Батьківська субота, скріншот: Youtube
Батьківська субота, скріншот: Youtube

Поминання покійних є важливим аспектом в православ'ї. У Вселенську батьківську суботу прийнято згадувати всіх покійних. Священики здійснюють спеціальну панахиду, а віруючі подають записки за упокій з іменами в батьківському відмінку, під якими людина була хрещена. Також важливо нести до церкви їжу - будь-які пісні продукти і вино (кагор) для здійснення Літургії.

Молитва за померлих-головне у Вселенську батьківську суботу. Це набагато важливіше відвідування їх могил, але і не є винятком. Перш за все слід піти на заупокійне богослужіння в храм. Згодом з'їздити на кладовище, щоб покласти квіти і молитву зробити вже там.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У поминальну суботу забороняється вживання алкоголю і гучне, розгульне проведення часу. У цей день не варто відмовлятися від милостині нужденним. З землі на кладовищі не рекомендовано піднімати впала річ і залишати на могилі сигарети з алкоголем. Навіть якщо людина за життя курив або вживав спиртне.

Батьківська субота, скріншот: Youtube
Батьківська субота, скріншот: Youtube

За повір'ям, не потрібно говорити померлому" до побачення", адже скоро людина, яка вимовила ці слова, відправиться на той світ. Слід - "Прощай".

Нагадаємо, перша Батьківська поминальна субота: підготуйте душу до Великого посту

Як повідомляв "Знай.ua", найсильніша молитва про здоров'я матері Матрони: важливі слова для найріднішої жінки перед 8 березня

Знай.ua писав, шаманка забила 9-річну дівчинку палицею, виганяючи "злих духів": мати стояла і дивилася