Українцям розповіли історію одного літнього чоловіка, який за 45 років стажу отримує крихітну пенсію, якої навіть на газ не вистачає.

Детальніше про це написав Володимир Лучко у Facebook-спільноті "Коропщина спортивна".

Володимир Лучко повідав коротку історію про свого сусіда Андрія Петровича Козубенка. Якось вранці, близько 7:30, чоловік підійшов до пенсіонера, щоб перекинуться парою слів і почув про те, як нині важко доводиться людям похилого віку.

Андрій Козубенко розповів, що вже 4 роки перебуває на пенсії і нудьгувати йому не доводиться – робота завжди є. На питання про розмір своєї пенсії чоловік трохи засмутився: "Та де там – мізерна: 45 років стажу, пенсія 2145 грн. Разом з дружиною отримуємо 4000".

Пенсіонер також розповів, що вже давно не оплачує послуги газу, оскільки вони занадто дорогі. Сім'я перейшла на більш економний вид обігріву – пічне опалення на дровах. Андрій зазначив, що такий спосіб нітрохи не гірше – у них в будинку завжди затишно і тепло.

Популярні новини зараз
Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"хороша людина Андрій Петрович – майстер на всі руки, завжди допоможе кожному. І шовковиця біля його двору смачнюча - та це влітку", - підсумував Володимир Лучко.

Нагадаємо, що у Тернополі запрацював Тренажерний зал для людей похилого віку. Прийти вони туди можуть в будь-який момент.

Як повідомляв портал Знай.uа, аферисти відкрили полювання на довірливих пенсіонерів: відбирають майно і переписують спадщину.

Також Знай.uа писав, що українців масово змусять повертати гроші за субсидії: перевірять пенсіонерів, безробітних і пільговиків.