Більше половини українців підтримують ідею повторного запровадження жорсткого карантину (так званого локдауну) у випадку зростання захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19.

Про це стало відомом завдяки дослідженню соціологічної групи "Рейтинг".

Скоріше згодні зі встановленням суворого карантину аж 56 відсотків українців, у той час як 41 відсоток скоріше не підтримують таке рішення. Ще 3 відсотки не визначилися зі своєю позицією.

Зображення Рейтинг
Зображення Рейтинг

При цьому у динаміці видно, що таку ідею починають підтримувати все більше українців.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Зображення Рейтинг
Зображення Рейтинг

Однак щодо того, які саме заклади слід закривати, думки українців розділилися. Наприклад, якщо закриття закладів масового харчування чи кінотеатрів схвалюють відповідно 69 і 68 відсотків українців, то проти обмежень у роботі громадського міського та міжміського транспорту виступили 80 і 77 відсотків опитаних. 58 відсотків не заперечують проти закриття спортзалів, 52% - шкіл, 47% - дитсадків.

Зображення Рейтинг
Зображення Рейтинг

Аудиторією опитування, яке проводилося 2 і 3 березня 2021 року, стало населення України від 18 років, при цьому вибірка означена як репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення.Усього учасниками дослідження стали 2500 осіб. Метод опитування — CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. За оцінками соціологів, похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,0 відсотків.

Раніше ми повідомляли, Ляшко назвав побічні ефекти після вакцинації.

Як повідомляв "Знай.uа", Володимир Зеленський зробив щеплення від covid-19.

Також "Знай.uа" писав, що головлікар Тернопільщини уколовся слідом за Зеленським і Степановим.