У рослинах міститься багато корисних речовин. Однак якщо знати правильний час для їх збору, можна отримати максимум для власного здоров'я.

Пропонуємо вам ознайомитися з тим, які лікарські рослини ідеально збирати в березні-квітні, передає Щоденник дачника у Telegram.

Зверніть увагу на бруньки і сережки берези. Багато корисних речовин в них міститься і ідеальний час для збору – коли ще немає листочків, але нирки вже набрякли.

Такі нирки використовують при хворобах нирок і сечовивідних шляхів. Вони мають сечогінні властивості. У народній медицині березові бруньки мають широке застосування в якості жовчогінних, антибактеріальних, протизапальних і відхаркувальних засобів.

Березові бруньки в народній медицині також використовують зовнішньо - при ранах і шкірних захворюваннях.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Соснові бруньки також потрібно збирати в березні-квітні. Кращий час-коли лусочки ще щільно притиснуті до нирки. На їх основі часто готують відвари і настоянки.

Поширене застосування таких засобів при бронхіті. А зовнішньо використовують у вигляді ванн, має заспокійливу дію. З нирками роблять інгаляції при застудах.

Раніше ми повідомляли, як зберегти родючість грунту і не боятися шкідників, корисна таблиця для господинь в городі.

Як повідомляв "Знай.uа", спеції не тільки для смаку, цілющі властивості звичайних прянощів.

Також "Знай.uа" писав, що цілюще дерево життя каланхое врятує вас від багатьох бід, лікувальні властивості звичного рослини.