У вівторок, 9 березня, майже по всій території України вдень вдарить легкий мороз, лише в деяких областях температура буде плюсовою.

Як повідомляють синоптики Укргідрометцентру, в Україні істотних опадів не передбачається. У той же час в більшості областей країни буде прохолодно.

Найтепліша погода очікується на Закарпатті. Там прогнозують до +6 градусів вдень. Також тепло буде і на Півдні України, де денна температура коливатиметься від +2 до +5 градусів.

У центральних регіонах буде сухо, але холодно. Вночі слід очікувати до -8 градусів, вдень стовпчики термометрів покажуть близько нуля.

На Сході країни – вдень без опадів, проте вночі місцями можливий дрібний сніг. У той же час протягом усього дня в цих регіонах протримається хмарна погода.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

На Півночі буде ясно і без опадів. Вдень у цих регіонах також знизиться температура повітря – близько нуля. Однак на Сумщині та Чернігівщині місцями буди ще холодніше – від -2 до -4 градусів.

У Києві у вівторок буде сухо і прохолодно, вночі температура повітря опуститься до -7 градусів, вдень – 0 градусів.

погода на 9 березня, фото з сайту Укргідрометцентру

Народний прогноз погоди в Україні

9 березня відзначається день набуття глави Іоанна Хрестителя. З цього дня судили про погоду на свято Великодня: "Якщо Дмитрієв день на снігу, то Великдень по снігу". Якщо роги місяця яскраві та гострі – до морозу.

Нагадаємо, українцям розповіли, як вчасно розпізнати гайморит і що може допомогти його позбутися на ранніх стадіях.

Як повідомляв портал Знай.uа, весна засушить землю до тріщин: синоптик попередив українців тривожним прогнозом.

Також портал Знай.uа писав, що вчені назвали 4 причини постійного почуття холоду: від гормонів до судин.