У США помер талановитий YouTube-блогер Мозес Маккормік (Moses McCormick), який умів спілкуватися на 50 різних мовах світу.

Рідні Мозеса повідомили, що у нього були проблеми з серцем. Вони організували збір, щоб оплатити транспортування його тіла зі штату Арізона на батьківщину в Огайо. Про це повідомляє Daily dot.

39-річний блогер вів канал під нікнеймом Laoshu505000. Він почав у 2008 році, записавши відразу кілька відео, де він говорить китайською, корейською, японською, болгарською, тайською, турецькою, російською та іншими мовами.

У 18 років Мозесу прийшла в голову ідея вивчити китайську мову. Одного разу він розговорився зі студенткою, яка приїхала за обміном з Китаю. Таким чином Маккормак опинився в групі китайців, з якими він міг практикуватися. У компанії його прозвали Lao-Shu (Миша), оскільки іноземці не могли правильно вимовити його ім'я. Так і з'явився псевдонім Laoshu.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Потім Маккормак почав вивчати інші мови і розробив методику, яку назвав FLR (Foreign Language Roadrunning). Блогер кращого за все володів англійською, японською та північнокитайською, на "другому" місці були корейська, кантонська, іспанська, шведська, сомалійська та індонезійська.

Laoshu прославився роликами, де він підходить до людей на вулиці або в супермаркеті, запитує, звідки вони, а потім починає говорити їхньою рідною мовою. Це головна здатність Маккормака: багато мов він знає лише на рівні базового спілкування, але миттєво адаптується до співрозмовника.

Реакції людей, які не очікують спілкування їхньою рідною мовою в США, допомогли роликам Мозеса набрати сумарно більше 170 мільйонів переглядів.

Нагадаємо, пішов з життя зірка серіалу "Династія" Джеффрі Скотті: на ньому виросло ціле покоління.

Як повідомляв портал Знай.uа, у 80-річному віці пішов з життя британський актор театру і кіно Рональд Пікап. Він знімався в серіалах "Корона" і "Абатство Даунтон".

Також портал Знай.uа писав, що американський письменник, один з головних поетів біт-покоління Лоуренс Ферлінгетті помер у віці 101 року 25 лютого.