Недалеко від екватора, на північному узбережжі Бразилії, є незвичайна пустеля.

Вона білосніжна, сповнена води і її запросто можна прийняти за Міраж. Називають її Біла пустеля або Ленсойс-Мараньенсіс. Там живуть люди, з якими познайомився Антон Зайцев-ведучий тревел-проекту "Орел&Решка. Чудеса світу", який показує Новий канал.

"Посеред пустелі є село, в якому живе вісім сімей. Стіни в тутешніх будинках з глини, дах з черепиці, і всюди поліетилен, щоб не затоплювало під час дощів. Навіть у такого невеликого поселення є свій президент-Олегу, - розповів Антон Зайцев. - Вітальня у президента простенька-стін немає, дах з пальмового листя і дерев'яних балок. Щоб можна було ходити в повноводний сезон, залитий фундамент, по якому топчуться курки".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Крім птиці, жителів пустелі годує великий сад - вони вирощують маніоку (Екзотичний бульбоплод), перець, помідори, зелень. Жодна з сімей не їздить в місто за продуктами. Все-місцевого походження. Воду також добувають самі, виривши глибокі колодязі. Навіть Електрика тут є - на дахах будинків встановлені сонячні батареї. Здавалося б, не життя, а казка. Але не все так гладко, адже дюни постійно в русі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Раніше ми жили в іншій місцевості, але туди прийшов пісок і все зруйнував — будинки, дитячу школу. Довелося переїжджати. Це сталося шість років тому, мій син народився ще в тому будинку. Довелося будувати все з нуля, — розповів президент села Олегу. - Нове ж місце вітер завжди обходить стороною".

Орел і Решка, фото: прес-служба програми
Орел і Решка, фото: прес-служба програми

Жителі села без проблем можуть переїхати в місто, але вважають за краще вести звичний спосіб життя.

"У мене є Будинок у місті, в якому я не з'являюся. Можливо, коли посивію, переберуся туди. Але поки що для мене рай в селі, тому що тут — свобода, справжнє життя, — зізнався Олегу. - Ми живемо в своє задоволення, у нас немає стресу. Місто-це зовсім інше життя".

Раніше ми повідомляли, підопічна Потапа Андраде поділилася секретами про сім'ю в Болівії.

Як повідомляв "Знай.uа", ведучий "Орла і Решки" Гудков заглядав під спідниці пенсіонеркам.

Також "Знай.uа" писав, що нові ведучі "Орла і решки" Зайцев і Хвостова показали гідну заміну Тодоренко і Івлєєвої.