"Укрпошта" збільшила перелік послуг, якими зможуть скористатися українці за допомогою державного додатку "Дія".

Детальніше про це розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій у Telegram.

За словами чиновника, тепер "Укрпошта" може приймати ID-документи з додатку "Дія" для більшої кількості операцій. Поштовий оператор дозволив українцям отримувати посилки з післяплатою від 5000 гривень і поштові перекази з використання документів з державного додатку.

Раніше, щоб користуватися даними послугами, необхідно було приходити у відділення "Укрпошті" із заздалегідь зробленими копіями паперових документів. Тепер же необхідно лише надати співробітникам поштового відділення номер штрихкоду ID-карти або закордонного паспорта з програми і підтвердити передачу е-копій з "Дії", які оператор відділення швидко просканує.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Так і має працювати сучасна цифрова держава – на людей і для людей. І разом з Мінцифри ми далі працюємо над реалізацією важливих цифрових ініціатив як на пошті, так і в інших галузях транспорту", - написав Владислав Криклій.

Нагадаємо, що у Мінцифри пообіцяли перенести 100% державних послуг онлайн: Все від нотаріуса до військкомату

Як повідомляв портал Знай.uа, Міністр соціальної політики України Марина Лазебна дала старт пілотному проекту"Почуй мене".

Також Знай.uа писав, що Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством охорони здоров'я запустило послугу"запис в лист очікування вакцинації від COVID-19".