У 2021 році важливе свято Великдень православні християни відзначатимуть 2 травня. Католицька Пасха припадає цього року на 4 квітня.

Православні християни перед світлим днем протягом 47 днів будуть дотримуватися суворого Великого посту – з 15 березня по 1 травня.

На Великдень готують паски, фарбують яйця і ходять до церкви. Однак не всі знають, що існують ритуали і обряди на здоров'я і благополуччя, які можна робити під час світлого свята.

Великдень, фото: Unian
Великдень, фото: Unian

Під час ритуалу христосування можна було дізнатися про своє благополуччя: у кого Крашанка виявиться міцніше всіх і розіб'ється самої останньої, той буде найбільш щасливим весь рік.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Дівчата уважно розглядали подаровані їм крашанки: чим ближче жовток до краю білка, тим ближче заміжжя, а чим яскравіше жовток, тим вдаліше буде шлюб.

Є ритуал для сімей, у яких в сім'ї сварки для відновлення миру. Потрібно скотити з гірки червоне яйце, і поки воно котиться, проговорити слова: "Як це яєчко з гори скотилося, так і горе мене відпустило. В ім'я Отця і Сина і Святого Духа. Нині і повсякчас і на віки віків. Амінь".

Молитва на Великдень про здоров'я і благополуччя під час дзвону принесе удачу всій родині на рік: "Христос Воскрес, моїй родині здоров'я, моєму будинку багатства, моєму полю урожай. Амінь".

Раніше ми повідомляли, чого категорично не можна робити, випікаючи паску на Великдень, традиції та повір'я.

Як повідомляв "Знай.uа", весняні ритуали для залучення грошей, що робити прямо зараз, щоб розбагатіти.

Також "Знай.uа" писав, що чому Масляна не українське свято, що насправді святкували наші предки.