Вже з цього місяця населенню України почнуть скорочувати пенсійні виплати. Стало відомо, наскільки зміниться розмір пенсії до кінця 2021 року.

Як повідомляють в Українській асоціації пенсіонерів, у березні надбавки до пенсії отримали 7,91 млн українців. В середньому доплати виявилися незначними – не більше 100 грн, але незабаром пенсіонерам можуть і зовсім перестати підвищувати пенсії. Щорічно розмір виплат буде скорочуватися, і в 2050-х виплати будуть у два рази менше, ніж зараз.

З кожним роком офіційно працюючих українців стає менше, а число пенсіонерів збільшується. Пенсійний фонд незабаром може стати банкрутом, і платити буде нічим.

Пенсіонерка, фото YouTube
Пенсіонерка, фото YouTube

У Мінсоцполітики розповіли, що пенсіонери отримують близько 28,7% від останньої зарплати. Щорічно ця цифра буде знижуватися, поки не досягне позначки в 18%. Так, із зарплатою в 10 тис. грн зараз можна отримувати близько 2,87 тис. грн, а вже в 2055-му за таких же умов пенсія складе 1,8 тис. грн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто уточнити, що з 1 березня пенсіонери, які мають 30 років стажу (для жінок) і 35 років стажу (для чоловіків), отримують мінімальну пенсію 2200 грн.

Нагадаємо, Марина Лазебна готує допомогу українцям після зростання тарифів: "Є дві програми".

Як повідомляв портал Знай.uа, українські села масово вимирають: як виживають люди далеко від цивілізації.

Також портал Знай.uа писав, що Мінсоцполітики ощасливило 2 млн українців: допомогу можна отримати в кожній держустанові.