У Російській Федерації помер легендарний дресирувальник левів і народний артист РРФСР Борис Бірюков.

Про скорботну новину повідомив Росгосцирк на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що Борис Бірюков ще з малих років із захопленням спостерігав за цирковими виступами і сам брав у них участь: він виконував неймовірні трюки на рівні з дорослими колегами. Він належав цирковій династії Танті і був артистом в 6 поколінні по материнській лінії.

На початку свого шляху Борис випробував безліч циркових жанрів: спочатку це була акробатика і гімнастика, пізніше він спробував свої сили в клоунаді і музичної ексцентріаді, а пізніше знайшов своє покликання в дресируванні диких тварин.

Борис Бірюков / фото: Росгосцирк
Борис Бірюков / фото: Росгосцирк

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У 1996 році Бірюков очолив Воронезький державний цирк імені А.Л. Дурова. Був удостоєний ордена Пошани і за заслуги перед Вітчизною IV ступеня.

Повідомляється, що Борис Бірюков помер на 85-му році життя. Про причини смерті в Росгосцирке не уточнили.

"Борис Бірюков виховав цілу плеяду учнів, які зараз з успіхом виступають в різних куточках нашої країни і світу. Це велика втрата для вітчизняного цирку",-повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, що загибель Сергія Корольова з Brutto засмутила світ, соратник Міхалка помер від раку: "зворушливо тебе обіймала".

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимиру Івасюку-72: топ фактів про маестро, який подарував світові "Червону руту".

Також Знай.uа писав, що на Франківщині помер колега Ель Кравчука та Левка Дурка: українці обожнювали його у 90-ті.